The Dark Knight Rises – avagy a film a ruhák szemszögéből

Sok film női szemmel is tud érdekes lenni – még a verekedős, lövöldözős, világmegváltós alkotások is. Hogy miért? Hát természetesen a ruhák miatt. Amik mögött, egy elég komoly jelmeztervező csapat és styling áll…

A Batman trilógia befejező 3. része a A sötét lovagFelemelkedés természetesen nem az outfittek miatt tetszett nekem, viszont mint a gyengébbik nem egyik divatbolondja, nem tudta elkerülte a figyelmemet a Macskanő nagyszerű öltözéke.
Megpróbáltam a  világháló segítségével összegyűjteni az öltözékekről szóló infókat, persze ez nem könnyű, hiszen a film nem erre ‘szakosodott’.

Anne Hathaway figurája, egy sportos és bátran kijelenthetjük a ritmikus sportgimnasztikában viszonylag jártas nő. Nem fél semmitől és leginkább éjszaka bőrruhába bújva járja Gotham városát, hogy elvegye a gazdagoktól azt, amiből nekik úgyis több van.
A színésznő, azért, hogy mindezeket az ugrásokat, mozdulatokat sikeresen véghezvigye heti 5 napot járt kaszkadőr képzésre, és napi 1,5 órát táncolt.
A ruha elvileg Thierry Mugler munkáját dicséri…

615536-anne_hathaway_dark_knight_iatdgocanne-hathaway-in-the-dark-knight-rises-2012-movie-ew-scan

Az egyik kedvencem a csizmája volt, amelynek picit photoshoppolt változatát láthatjátok itt:

catwoman-posterKörbenéztem különböző oldalakon, s azt az információt találtam, hogy Anne cipőit a Theatrical Shoemakers (szabad fordításban Színházi Cipészek) készítették.

img_0410img_0409

A műanyag sarkon lévő kis hegyes részek megfigyelhetőek a filmben is, ahol a cipő sarka már ezüstre volt festve. Persze ebben rohangálni folyamatosan nem lehet, még akkor se ha dollár milliókat kapsz egy-egy moziért, így természetesen vannak ennek a csizmának különböző változatai, na így már mindjárt más…

img_0401

Nappal pedig, egy egyszerű elegáns városi lány, Selina Kyle, aki egy szerény lakásban él másodmagával.
Ekkor is inkább a feketét és a sötétkéket részesítette előnyben. Ami valljuk be, jól állt neki! Volt, olyan hogy Audrey Hepburn-ként ragyogott…

annehathawayselinakyleclassytdkr

A börtönruha egyedül ami színes a hölgyön, illetve ha jól emlékszem a záróképen viselt darabja, amit csak egy pillanatra láthatunk.

dkr-27504

Mivel a legnagyobb hullámot az ő bőrszerelése indította el, ezért lássuk hol tudtok bőrnadrágot beszerezni, mivel még idén is erősen tartja majd a helyét a különböző boltokban.

7123241800_1_1_3Zara, 69.995 Ft

Bőr hatású leggings

71342033_02Mango, 6.595 Ft

Christian Bale a magányos milliárdos öltözéke, hétköznapi, üzleties és szintúgy javarészt elegáns. Remek szabású öltönyök és tökéletes denevér ruha.

batman-christian-bale-ap
Ha nem éppen megmenti Gotham polgárait akkor mint Bruce Wayne éli napjait. Bár az első képen elmehetne Scott Disick dublőrének, vagy inkább Scott lehetne Christian-é?!?!

christian-bale-wearing-giorgio-armanidkr-235362

Tom Hardy, Bane megformálója, aki sakkban tartja Gotham városát, mindenen és mindenkin keresztülmegy. Remekül alakítva ezzel a gonosz figuráját. A színész – ahogy a Star Wars esetében is – arcára nem fektetnek akkora hangsúlyt, így sokan nem is tudják meg, ki testesíti meg, Bruce Wayne jelenlegi legnagyobb ellenségét. Most megmutatom nektek az urat….

tom-hardy-006
A kosztüm alapvető kelléke pedig a maszk volt…

bane-tom-hardy-dark-knight-rises-510x529

A filmben leginkább ebben a Belstaff irhakabátban tűnt fel – ha nem épp félmeztelen volt – stílusosan, a gallért markolva.

the_dark_knight_rises_jacket__82030_std__86112_zoom

Amelynek másolatát már online is árulják. Akit érdekel az megnézheti ITT.

2490096-the_dark_knight_rises_bane_coat_jacket_replica_super

A tavalyi fashion weeken Ermenegildo Zegna már ebben képzelte el a 2012-es téli hónapokat. Szóval az idei hideg időszakban ez a darab biztosan divatos lesz.

5f6f32e575c8b4d1_ermenegildo-zegna-fall-winter-2012-mens-runway-milan-fashion-week-1

Miranda Tate (SPOILER! aki Ra’s al Ghul lányát alakítja) az elején egy igazi üzletasszony látványát kelti, majd később ő is a lazább, utcai viseletre vált. Sajnos előbbiről igazán értékelhető képet nem találtam, így marad a könnyedebb outfit!

Aranygombos kabát…

dark-knight-rises-joseph-gordon-levitt

és a keleti stílusú kabát…

marion-cotillard-talia-al-ghul-the-dark-knight-rises-2011-set-01

Joseph GordonLevitt (éljen, éljen) maradt utolsónak, a film nagy részében rendőrruhát visel, így arra értelemszerűen nem térnék ki, maximum egy megjegyzés erejéig, nagyon jól állt neki!

batman film set 291011

Civilben, ő is követi a férfiasan elegáns irányt egy csipetnyi casual vonallal megspékelve.

jblake656joseph-gordon-levitt-tdkr

Nektek ki tetszett a legjobban a filmben?

(a csizmáról az info és a képek:  http://botterman-empire.blogspot.co.uk)