Tiltólistás cipőtrendek

“Madarat tolláról, embert barátjáról és CIPŐJÉRŐL.”  Én személy szerint mindig megnézem az emberek cipőjét, mert számomra ez rengeteget el tud árulni az illető személyről. A lábbeli stílusából persze elhamarkodott következtetéseket vonhatunk le viselőjével kapcsolatban (pl.: az illetőnek semmi esztétikai érzéke sincs), de azért akad néhány cipőtrend, amit nem ártana elkerülni.

Crocs

Otthoni viseletre még elmegy, utcára szigorúan tilos. Igen, habkönnyű, igen, nagyon kényelmes, de csak kevés helyszínen esik bele az elvárható “dress code” kategóriába. Ilyen hely például a nappali. Vagy a kert. Esetleg a strand, de a kép azt hiszem jól szemlélteti a Crocsban napozás következményeit.

blue_crocsAxBKCQNCEAA3eEo.jpg_large

crocs user14704_pic71779_1348349676

Magassarkú tornacipő

Ez szerintem a létező legborzalmasabb trendhullám a cipők esetében. Nem értem a mögötte rejlő koncepciót: miért akar valaki egyszerre sportcipőt ÉS magassarkút hordani?
Ha kényelmes lábbelire vágyunk, akkor felhúzzuk a normál tornacipőt, ha pedig az outfit-ünk (vagy a hangulatunk) megköveteli a magassarkú viselését, akkor azt veszünk fel. Semmi, az égvilágon semmi nem indokolja kettő keresztezéséből létrejött szörnyszülött viselését! Ha a ruházatunkhoz magassarkú cipő illik, de alapvetően nem szeretünk égig érő tűsarkakon tipegni, akkor válasszunk egy egyszerű, letisztult, néhány centis sarokkal ellátott darabot vagy viseljünk topánkát, balerina cipőt. A magassarkú tornacipő viselését pedig szépen felejtsük el és próbáljuk megtéríteni eltévelyedett embertársainkat is ezzel kapcsolatban!

1340820579-63190600 Converse-High-Heels-8 Diesel-high-heeled-sneakers

Ugg

Erre a lábbelire az Ug(g)ly elnevezés sokkal jobban illene. Ráadásul nemcsak csúnya, hanem rendkívül előnytelenül is áll mindenkinek, akit nem áldott meg kivételesen hosszú  és vékony lábakkal a sors. Úgy néz ki, mint egy otthoni mamusz és nagyjából ugyanannyira strapabíró is, több ismerősöm állítja, hogy ezek a csizmák egy pillanat alatt beáznak a nagy hóban és onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy milyen pihe-puha, szőrös bélés van a cipőben, mert egész nap dideregni fogsz a vizes Uggod miatt. Ha kétméteres hóban kell utat törnöd,  vegyél fel egy rendes  hótaposót (ronda, de ilyenkor már csak a funkció számít), utcára pedig jöhetnek a dögösebbnél dögösebb magassarkú csizmák vagy a kényelmes, de esztétikus lapos talpú rokonaik. Az Ugg mamuszokat pedig száműzzük ruhatárunkból!

ugg uglyTörpesarkú cipők

A törpesarkú lábbelik létezésének okát értem: valaki nem szeretne/nem tud magassarkú cipőt hordani, de a helyzet úgy kívánja, hogy valami csinos cipőt kell felvennie. Ma már rengeteg fajta balerina cipő közül válogathatunk, biztosan találunk olyat, ami az adott helyzethez vagy outfithez illik. Ha mégis ragaszkodunk a magas sarkakhoz, akkor válasszunk egy minimum 5-6 cm hosszúságú sarokkal rendelkező darabot, ugyanis ez az a méret, amely esetén már érvényesülnek a magassarkú lábbelik áldásos hatásai (szép tartás, formás lábak, elegáns járás). A törpesarkú cipőkkel az a probléma, hogy a minimális sarokméretek inkább trampli, esetlen járást és megjelenést kölcsönöznek, ezért érdemes mellőzni a viselésüket.

Kitten-Heels-Shoes kittenoiÉktalpú sportcipők

Abszolút magassarkú cipő-párti lévén nehezen barátkoztam meg az éktalpú cipők megjelenésével, mert szerintem sokkal bumfordibbaknak hatnak ezek a lábbelik, mintha simán magas sarkakkal lennének ellátva. De állítólag kényelmesebbek, ezért megértem, ha valaki ezt a típust választja. A telitalpú sportcipőket azonban én szintén tiltólistára tenném. A szituáció ugyanaz, mint a magassarkú tornacipő esetében, azaz két teljesen eltérő fazont és stílust akarunk kombinálni. Egyáltalán, mihez indokolt ezeknek a formátlan cipőképződményeknek a viselése? Sportcipőt mondjuk felveszünk egy farmerhez vagy egy sorthoz – de akkor nincs szükségünk magas talpú fazonra. Ha csinosabb megjelenésre vágyunk, akkor  viselhetünk magassarkú vagy éktalpú cipőt. Szoknyához nagyon ritkán illik a sportcipő,  bár egy visszafogott darabbal párosítva még akár csinosak is lehetünk. De az éktalpú sportcipők nem visszafogottak, nem esztétikusak, így remélhetőleg senkinek sem fordult meg a fejében, hogy ezeket a monstrumokat szoknyával párosítsa!

alicia-keys-reebok-classics-akw-collection-1 alicia-keys-reebok-wedge-pack-04 Nike-Wedge-Sneakers