Tippek a tavaszi nagytakarításhoz

Amikor beköszönt a tavasz, akkor 10-ből 9 ember a feje tetejére állítja a lakást, „tavaszi nagytakarítás” címszó alatt. Ugye te is magadra ismertél?

Ez tökéletesen rendben is van, oly’ annyira, hogy mi is adunk ehhez néhány tippet, trükköt és tanácsot, hogy a lakás friss, tiszta, kellemes illatú és stílusos legyen a jó idő beköszöntével. Most ne arra gondoljatok, hogy leírjuk, melyik tisztítószert vegyétek meg a boltban, inkább amolyan Fashionfavereknek való tanácsokkal készültünk.

Takaríts zenére!

Rosszkedvűen és muszájból tilos nekikezdeni; úgy se látszata nem lesz, sem a munka nem fog haladni. Hogy pörgősen végezz a helyiségekkel és a lelkesedésed se lankadjon, keresd elő a kedvenc lejátszási listádat a Youtube-on, csavard fel a hangerőt és táncold körbe a lakást, miközben tisztaságot hagysz magad után! Ezt a dalt mindenképpen ajánljuk hozzá!

Tervezd meg!

Ne random szaladgálj a lakásban, a konyhaszekrénytől a fürdőkádig, onnan pedig a kamráig, haladj terv szerint. A szervezettség nem csak jó érzés, de abban is segít, hogy gyorsabban végezz a munkával, ami nem árt, hiszen a tavaszi nagytakarítás nem egy órás folyamat. Gondold ki mivel kezded és mi következik utána logikusan. Meglátod, mire elfáradnál, már végzel is.

tn

Legyen társaságod!

Hívd át a legjobb barátnőidet vagy fogd be a párodat is a takarításba. Miért jó? Több kéz hamarabb végez és kevésbé esik nehezedre felmászni a létrára a magasabb polcokhoz, ha tudod, hogy van ott valaki melletted. Gyerkőcöket bevonni ér! Hadd szokjanak hozzá minél előbb ahhoz, hogy a tisztaság nem magától terem.

Szortírozz!

A ruháid között, a hivatalos papírjaid között és úgy mindenhol, ahol csak van rá mód. Ezzel egy átláthatóbb, rendezett környezetet kapsz, ami már önmagában tiszta érzetet ad. Szabadulj meg mindentől, ami nem kell és adj teret a rendnek!

home

Utolsó simítások

Hogy elfedd a tisztítószerek erős, kellemetlen szagát, szerezz be egy szuper légfrissítőt! Ma már nem kell attól tartani, hogy elcsúfítja a lakást, sőt! Az Air Wick Freshmatic készüléket úgy tervezték, hogy ne csak elfedje a szagokat, de dekorációként is szolgáljon. Így nem csak a frissességért, de a látványért is tettél. Szerezd be olyan színben, ami passzol a többi tárgyhoz, így észre sem fogod venni, hogy ott van!

capture-20170328-173741

Az Air Wick Freshmatic már Pure változatban is kapható, amelynek legfőbb jellemzője, hogy hagyományos Air Wick aeroszolokhoz képest kevesebb vizet tartalmaz, így nedvesség kicsapódása nélkül semlegesíti a szagokat és illatosítja otthonod. Mivel hordozható, jól jöhet a váratlanul betoppanó vendégeknél, ha gyorsan szeretnél friss illatot varázsolni.

A légfrissítő mellé szerezz be még néhány dekorációt élénk, tavaszi színekben, hogy teljes legyen az összhang és ne csak a helyiség legyen tiszta, de a szemednek is felüdülés legyen, ha belépsz!

virágokt

A legutolsó lépés egy-két friss csokor virág a nappaliba és az étkezőbe. Vidám látvány, hozzájárul a kellemes illathoz és azt hirdeti, hogy tényleg itt a tavasz.