Tippek a tökéletes lábkörmökért

A kézápolásról, manikűrökről és körömerősítő tippekről már jó néhány cikket írtunk nektek, ám annál kevesebb szó esik a lábakról, pedig nyáron igenis nagy hangsúlyt kapnak.

Előkerülnek a csinos szandálok és nem mindegy, hogyan mutat benne a lábfej és a körmök, mert ilyenkor sokan megnézik azt is. Ha nincs időd, esetleg pénzed szakemberhez fordulni, akkor nekünk van néhány tippünk!

1. Tisztaság

Az első és legfontosabb! A lábkörmeink azért könnyebben piszkolódnak, hiszen jóval több por éri őket, mint kezeinket, éppen ezért nagyobb gondot kell fordítanunk a tisztán tartásukra is. Hetente egyszer szánjatok rá egy fél órát, engedjetek egy lavórba kellemesen meleg vizet, tegyetek bele valami finom illatú olajat vagy tusfürdőt, áztassátok benne a lábatokat, élvezzétek! Ez idő alatt megpuhul a köröm és a bőr alatta, így könnyedén ki tudod tisztítani.

lb

2. Megfelelő forma

Az iménti lépést követően a legjobb a kívánt formára vágni/reszelni a körmöket. A víztől megpuhul és könnyedén viszi majd az olló, így kisebb az esélye annak, hogy megvágod a bőrödet körülötte. Míg kezeinken általában mehet a változatos forma, mert jól áll, illetve trend-függő is, addig lábainkon sokkal szebb és ízlésesebb a kockára igazított köröm, törekedjetek erre!

lf

3. Színes vagy természetes?

Nos, ez abszolút rajtad múlik, attól függ, hogy mit látnál szívesen, ha lenézel a lábaidra. Ha a natúr mellett döntesz, akkor az 1. pont fokozottan érvényes. Amennyiben színesre szeretnéd lakkozni, akkor lábakra ajánlott a jó öreg francia manikűr, de ha azt unalmasnak találod, akkor is maradj a világosabb, pasztell árnyalatoknál. A kék, zöld és hasonlóan sötét, feltűnő lábkörmöket maximum 1 alkalomra ajánljuk, ha mondjuk az passzol a ruhádhoz vagy szandálodhoz.

ped

4. Bőrápolás

Ahhoz, hogy lábkörmeink esztétikusan mutassanak, elengedhetetlen, hogy körömágyunk, illetve a lábujjainkon lévő bőr ápolt, hidratált és egészséges legyen. A körömágybőr visszatolása itt is nagyon fontos lépés, így ezt is tedd meg heti 1 alkalommal legalább, illetve bőrödre használj külön lábra való krémet, amely sokkal gazdagabb, így táplálóbb is.

lk

 5. Ne hagyd lepattogni

Nagyon-nagyon igénytelenül mutat, ha a lakkod lepattogott, lekopott, amelyre nyáron elég nagy az esély, mivel az ember lánya sokat van vízben. Ha észreveszed, hogy megsérült a lakkozás, inkább mosd le és fesd újra, mint sem úgy hagyod, mert hamar meglátják mások és nem kelt majd jó benyomást.

np

Mindössze 5 fontos lépés, amit be kell tartanod, így bátran viselheted kedvenc szandáljaidat, mert nem kell majd szégyellned a lábaidat!