Tippek az első közös szentestéhez

Az első közös karácsonyt mindig valamilyen különös varázs lengi be. Izgatott a pár mindkét fele, hiszen mégiscsak az év legszebb ünnepét készülnek közösen eltölteni.

Olyan nincs, hogy tökéletes szenteste, de éppen ettől szép, hogy vannak benne apró bökkenők és bakik – ettől lesz emlékezetes. Élvezzétek ki minden percét, hiszen csodálatos napról van szó, engedjétek, hogy vigyen titeket, és úgy alakuljon a nap, ahogyan lehet nem is szerettétek volna.

Ne görcsöljetek rá!

Nem kell halálra idegeskedned magad, hogy tetszeni fogsz-e a teljes családnak az ünnepi asztalnál, és a párodtól se várd el, hogy olyanná váljon a te családod kedvéért, ami egyáltalán nem jellemző rá. Ne támasszatok egymás elé elvárásokat, és a szentestét se akarjátok tökéletesen megkomponálni. Ha így tesztek, és valami nem sikerül, az csak csalódottá tesz titeket. Ne erről szóljon!

szenteste3

Teremtsetek hagyományt!

Ez az első közös szentestétek, és ha jól megvagytok, akkor valószínűleg nem az utolsó. Éppen ezért keressetek egy olyan közös pontot, ami a saját karácsonyi hagyományotokká válhat, ez még varázslatosabbá teszi majd. Legyen ez egy adott film megnézése a kanapén, egy parti társasjáték, adakozás egy szervezetnek vagy bármi, ami a tiétek lehet az elkövetkezendő években.

szenteste4

Az első közös fa

Aki szereti a karácsonyt, annak nagyon fontos a tökéletes fa kiválasztása is. Legyen közös program! Öltözzetek fel melegen, és menjetek el a közeli fenyő vásárba, válasszátok ki közösen a ti fátokat, és közben nevessetek, bohóckodjatok, szórakozzatok!

szenteste

Ugyanez érvényes a fa feldíszítésére is, nincs is hangulatosabb annál, mint közösen, forralt bort kortyolgatva feldíszíteni azt.

szenteste2

Közös idő a barátokkal

Karácsonykor a barátok közelsége is ugyanolyan fontos, mint a családé. Töltsetek velük néhány órát karácsonykor is, menjetek el korizni vagy a moziba, esetleg vacsorázzatok meg valahol. Fontos egymás barátainak megismerése és erre mi sem lehet jobb alkalom, mint az ünnepek.

szenteste5

Legyetek türelmesek!

Ha tudod, hogy vallásos és fontos neki az éjféli mise, akkor tartsd tiszteletben, és ne szidd meg érte! Ha ismered a szokásait, amelyet a családjától hozott, ne akard megváltoztatni, találjátok meg a közös utat a hozott szokásaitokban is, alakítsátok át a sajátotokká. Ha éppen ötödjére próbálja belefaragni a fát, akkor csak nevess egyet és mondd neki még egyszer, hogy biztosan menni fog.

szenteste6

Kívánjuk, hogy mindannyiótoknak legyen gyönyörű, boldog pillanatokban gazdag szentestéje a párjával!

A képek forrása: Pinterest