Tippek csillámos szemsminkhez

Az ünnepi időszak egyértelműen a csillogásról szól, legyen szó ruhákról, kiegészítőkről vagy egy tökéletesen elkészített sminkről. Mi az utóbbihoz adunk most remek tippeket, hogy minél szebb és tartósabb legyen!

Tény, hogy a leglátványosabb technika, amivel fel lehet dobni a sminkünket, de valljuk be, rengetegszer próbáltuk már, és a végén bosszankodva mostuk le az egészet, mert mindenhol volt a csillámporból csak ott nem, ahová mi szántuk. Van viszont néhány praktika és termék, amelyeket ha bevetünk, igenis elkészíthető a tartós, sziporkázó smink!

gm

Használj krémes alapot!

Sajnos a szemhéjpúderekkel nehezen lehet a helyén tartani a csillámot, így válassz krémes szemhéjfestékeket. Ha van olyan, ami folyékony és mattra szárad, akkor az a legjobb választás, hiszen felkened, gyorsan beleütögeted a csillámport, az pedig beleszárad, így nem kell plusz trükkhöz folyamodnod. Ha a krémes verziót választod, nem kell ennyire gyorsan dolgoznod, de a végén mindenképpen használj sminkfixálót a szemsminkedre!

csillám1

Glitter alap

Ma már számos sminkmárkánál találni olyan alapot/ragasztót, amely a glitterekhez, pigmentekhez lett kifejlesztve. A NYX-nek van egy ilyen terméke, amely sok vloggernek bevált már, így megéri tenni vele egy próbát. Készítsd el a kívánt szemsminket, vidd fel oda a ragasztót, ahová glittert/csillámot szeretnél feltenni, majd applikátorral vagy az ujjaiddal ütögesd bele. Ecsetet is használhatsz, de azt előtte vizezd be, hogy fel tudd vele venni a port. Ez azért is jó választás, mert így a nagyobb, csillag vagy hatszög formájú glittereket is könnyedén használhatod!

glitter1

Ha már beszerzel egy ilyen terméket, akkor ki tudod próbálni a csillámos tusvonalat is, ha csak a szempilláid tövébe viszed fel az alapot.

glitter5

 

 Fixáló spray

Ha nincs krémes szemfestéked és glitter alapod sem, akkor sem kell lemondanod a drámaian csillogó sminkről. Miután elkészültél a sminkeddel, fogd a sminkfixálód, fújj be vele alaposan egy ecsetet, márts a csillámporba és azonnal ütögesd fel a szemhéjadra! Rétegenként fixáld is a termékkel. Ez nem a legtartósabb megoldás, de néhány órát ez is kibír majd, így te is megtapasztalhatod, milyen a feltűnő smink.

mur

Ne sajnáld!

Ha már ilyen sminkre adod a fejed, akkor ne érd be a kevéssel! Ragyogjon a teljes szemhéjad sőt, ha buliba készülsz, néhány kisebb-nagyobb flittert váltogatva a szem körülötti területre is vidd tovább a csillogást.

glitter3

Végül itt egy videó, amelyben végignézheted, hogyan készül el a tökéletes, glitterrel teli smink. Arra ügyelj, hogy ami lepotyog az arcodra, söpörd le a végén! A legjobb megoldás, ha az arcsminket hagyod utoljára.

Csillogásra felkészülni hölgyek, ez az az időszak, amikor abszolút belefér! Ha nem vagy elég bevállalós, akkor csak vidd fel a belső szemzugba, de mindenképpen próbáld ki!

A képek forrása: Pinterest