Tippek és trükkök parti királynőknek

Legyenek manapság akármilyen piperkőc férfiak is a világon, azért valljuk be, az órákon át tartó készülődés mégiscsak a női nem sajátja. Elég egy péntek esti buli, ahol esetleg feltűnhet egy ismerős KVF (Kifejezetten Vonzó Férfi), és máris hajlamosak vagyunk a gardróbszekrényt atomjaira szedni, minden ruhát felpróbálni, majd megállapítani: egyetlen normális göncünk sincs. Hajról, meg sminkről pedig már ne is beszéljünk, hiszen – hogyhogy nem – pont ekkor nem sikerül a már azelőtt ezerszer elkészített álomfrizura, és pont ekkor kenődik el tusvonal. Csak semmi pánik! Most adunk néhány használható before party –tippet.

 

Minden a fejben dől el

Lehet, elsőre furán hangzik, de ahhoz, hogy igazán szép legyél, szépnek is kell érezned magad. Hiába egy csodás koktélruha, egy tökéletesen elkészített parti smink, ha nincs természetesség, és némi önbizalom, akkor az estéd jelentős része azzal fog telni, hogy a szoknyád szegélyét lefelé húzogatod, és a piperetükörben nézegeted, nincs-e rúzs a fogaidon.

6

Soha ne válassz semmilyen fontosabb eseményre (legyen az ténylegesen egy parti, egy szalagavató, egy gólyabál, vagy bármi más) olyan öltözéket, amit nem érzel a sajátodnak. S ez különösen igaz a cipődre is. Minek 15 centis platform magassarkút viselni, ha tudod, hogy úgyis tériszonyod lesz benne? Ám, ha mégis ragaszkodsz az ötlethez (ami teljesen érthető, hiszen a csinos nő, még csinosabb egy álomcipőben), akkor napokkal az esemény előtt grasszálj kicsit otthon fel-alá a szobádban. Esetleg gyorstalpalóként nézz meg néhány évadot Topmodell leszek!-ből.

 3

A lélek, a lélek

Szánj magadra egy kis időt, vagy akár egy kicsivel többet is. Ha tudod, hogy még van bőven lehetőség, hogy változtass a hajadon, vagy a sminkeden, esetleg a ruhádon, akkor az idegeid nem fognak cérnavékonyságúra nyúlni. Ezzel talán elérheted, hogy úgy fogod sugározni magadból a csít, mint egy kínai tanítómester.

Engedj magadnak egy kád forró vizet, indítsd el Lana Del Rey (opcionális) egyik szexi számát, és relaxálj. Használd a bevált sampon-kondícionáló-tusfürdő-testápoló kombódat, és ha már illatos vagy, mint egy szál virág, akkor nekifoghatsz külsőd tényleges kicsinosításához.

 1

Könnyed hullámok

Lehet meglepő, de fodrász és hajsütővas nélkül is varázsolhatsz magadnak olyan gyönyörű és elegáns hullámos hajat, hogy tátva marad a fiúk (és lányok) szája. Először is hajmosás után oszlass el némi hajhabot a tincseiden, majd szárítsd meg a hajadat szinte teljesen. Érezhetően hajzatod ilyenkor még meleg, és könnyen formázható. Ha feltekered az egészet szivacsos csavarókra (értsd: kukacra emlékeztető 100 Ft-os boltban nagy tételben kapható csavaró), és így hagyod a hajad legalább 1 óráig, csodás oroszlánsörényt varázsolhatsz magadnak.

 2

Ha ilyesmire már esetleg nincs időd, egy jól begyakorolt hajfonás, vagy egy konty ugyanolyan lenyűgöző hatást tud kelteni. Néha a kevesebb több, ezt soha ne felejtsd el.

Csodás smink

Feltételezem, hogy minden hölgynek van egy saját, jól bevált make up-ja mind a hétköznapokra, mind pedig a bulis estékre. Ez nagyon helyes, néha a bevált recept a legjobb recept. Olykor azonban megéri kicsit tovább fejleszteni magunkat, kicsit tájékozódni és más dolgokat is kipróbálni. Ráadásul manapság nem kell messzire menni néhány jó kis sminktippért, elég a Youtube keresőjébe beírni, hogy „make up tutorial” és máris a szakma nagyjai mutatják be, mi fán is terem a tökéletes smink. Tény azonban, hogy nem érdemes egy durván erős füstös szemsminket indulás előtte fél órával kipróbálni. Nagy drámát eredményezhet, ha esetleg nem sikerülne.

 4

Egy kis extra

Sokan borzasztóan ágálnak a műszempillák ellen, mondván, hogy nem természetesek. Hát valóban nem a sajátjaid, ez egy megcáfolhatatlan érv, de felragaszthatod úgy őket, hogy ez senkinek ne tűnjön fel. Ha a tincses megoldást választod, akkor érdemes előtte hamar megtanulnod a metódust. Ez magában foglal némi türelemjátékot, de megéri. A soros szempilla már nem olyan nagy művészet. A legtermészetesebb hatást akkor éred el, ha egy sort kétfelé vágsz. Ezzel könnyebben viselhetővé, és felrakhatóvá válik. S ami nem mindegy, pillantásod olyan lesz, akár a macskáé. Mindenképpen próbáld ki!

5

Hölgyem, maga lenyűgöző!

Minden a helyén. Hívtad a taxit. Néhány csepp a kedvenc parfümödből, és indulhat a parti. Kapd elő a Marylin Monroe mosolyodat és hódítsd meg az éjszakát, vagy akit akarsz. Azért csak vigyázz a pezsgővel. Fontos, hogy te támaszd az este folyamán a bárpultot és ne a bárpult támasszon téged.

7