Tippek, hogy a szemeid optikailag nagyobbnak tűnjenek

Biztosan azt hiszitek, hogy akiknek a fotóikon hatalmas, már-már babákhoz hasonlóan nagy és világos szemük van, azok a genetikának köszönhetik, ezért csak legyintetek egyet, tükörbe néztek és próbáltok ismételten megbarátkozni azzal, ami nektek jutott. Ismerős helyzet? Akkor figyeljetek!

Van néhány olyan sminktrükk, amivel optikailag nagyobb és nyíltabb tekintetet varázsolhatsz magadnak. Azt tanácsoljuk viszont, hogy ne vesd be mindennap, hanem csak alkalmakkor, így mindig különlegesen hat majd és nem a megszokott külsődet látják majd.

1. Világosíts!

A szem alatti területet minden esetben emeld ki a bőrszínedtől világosabb alapozóval/korrektorral, így kihangsúlyozva a szemeidet. A világosabb termék használata miatt a szemeidre kerül ugyan a hangsúly, de éppen csak annyira, hogy a következő trükkök még jobban működjenek. Erre a célra mindig folyékony terméket használj!

catricekorrektor

2. Fehér szemceruza

Sokan tartanak ettől a terméktől, hogy fura és természetellenes szín a szemeken alkalmazva, pedig egyáltalán nem! Ebben az esetben az alsó vízvonalad húzd ki vele, amely így “egybeolvad” a szemeiddel, tehát sokkal nagyobbnak tűnnek majd. Mindig spirálozás előtt vidd fel, mert a fehér szín könnyedén befogja a pilláidat is.

fszc

3. Mindig spirálozz!

A szempillaspirál ebben az esetben nagyon jó barátunk, ugyanis gyönyörűen ki tudja nyitni a tekintetet, ezáltal fognak nagyobbnak tűnni a szemeid. Még jobb, ha néha a szemkontúrt is elhagyod és csak a spirált hagyod érvényesülni, imádni fogod a hatást.

szs

4. A szemzug fontos

Mármint a kiemelése. Ha egy a bőrszíntől világosabb és/vagy fényes színnel kiemeled, azzal is ütős optikai tuningot adhatsz a szemeidnek, plusz egyébként is bármilyen sminket feldobhatsz ezzel az egyszerű trükkel. Ha az arccsontodra is használt highlightert viszed fel, az összhang tökéletes lesz majd.

ehl

5. Kerüld az erős kontúrt

A vastag, hangsúlyos, rocksztárokat is leköröző szemkontúrral nagyon mellélősz, ugyanis összenyomja a szemeidet. Maradj a vékony, cicás tusvonalnál és az alsó szempillasort se hangsúlyozd egészen a belső szemzugig, inkább csak a szembogár feléig, így nyitott marad a kontúr és voilá, máris nagyobbak a szemeid.

kontúrozás

Hogy mindezt egyben el tudjátok képzelni és elhinni, hogy a trükkük egyszerre bevetve is működnek, itt egy tökéletesen kivitelezett smink. A szemek nagyobbnak tűnnek, világosabbak és sokkal nyíltabbak, barátságosabbak.

opt

Ha ezt az 5 tanácsot észben tartjátok és időnként bevetitek a nagyobb alkalmakra, akkor ti is fürödhettek majd az elismerő tekintetek fényében és tudjátok majd, hogy ők azt hiszik, hogy ez csak genetika.

A képek forrása: Pinterest