Tökéletes ajándékok könyvmolyoknak

Az utóbbi időben a „Books and Coffee” életérzés fénykorát éljük, az olvasás manapság ismét népszerű dologgá vált. Ha a te baráti körödben is akad olyan személy, aki legtöbbször könyvekre költi (majdnem) az egész vagyonát, a következő ajándékokkal biztosan nem fogsz mellényúlni!

Könyv

Nos, igen. Első pontunkkal nem árulunk el nagy titkot, ugyanis egy könyv a legtökéletesebb ajándék egy könyvmoly számára. Na de milyen könyv? Mert ugye nem mindegy, hogy egy regényeket kedvelő ismerősünknek atomfizikai jellegű olvasmányt vásárolunk-e vagy sem. Ezt a bakit könnyen ki tudod kerülni, beszélgess el vele, melyik könyv volt a kedvence az utóbbi időben, meglátod, hogy csak úgy ömleni fognak belőle a szavak. Ezután nem lesz nehéz dolgod, a keresőben az adott olvasmányhoz hasonló jellegű műveket keress, ezzel a módszerrel biztosan nem fogsz mellé lőni!

Ajándéktárgyak idézettel

Legyen az bögre, telefontok, termosz vagy párna, ha egy kedvenc könyvéből való idézetet ragadsz ki és varázsolsz rá egy tárgyra, biztosan odáig lesz a boldogságtól! Ehhez viszont egy kis kutakodásra lesz szükséged, először rá kell jönnöd melyik is a kedvenc könyve, ebben viszont az Insta és a Facebook lesz nagy segítségedre!

Viszont ha nem szeretnél ennyire belemélyedni a személyes szférába, általános jellegű feliratos tárgyakkal is meglepheted, ilyenek az „I love books”, „Books and Coffee” feliratok és társai.

Jellegzetes tárgyak

Tökéletes választás lehet egy-egy jellegzetes tárgy kedvenc könyvéből, ilyen például Hermione időnyerője, a fecsegő poszáta jelvény Az éhezők viadalából, vagy a király segítőjének kitűzője a Trónok harca könyvekből. A lehetőségek száma szinte megszámlálhatatlan, ma már minden ismertebb könyv alapján készülnek ereklyék, melyeket az interneten különböző webshop-okban be is tudsz szerezni!

Könyvjelzők

A könyvjelző olyan jellegű apróságnak számít a könymániások körében, mint egy jó csali a horgászoknál. Máris jobban megy az olvasás, ha egy félbetépett papírfecni helyett egy jópofa vagy elegáns könyvjelzővel kezdhetjük és zárhatjuk az olvasást. Bármelyik papírboltban nagy választékra lelsz, ám mégis személyesebb ha te magad készíted el az adott személy számára! Inspirációs oldalakon rengeteg variációt tudsz találni, ahol lépésekben mutatják be az elkészítési folyamatot is!

Könyvtámasz

Utolsó pontunk is nagy teret hagy a kreativitás számára, ugyanis számos lehetőség közül lehet válogatni, az adott személy ízlésétől függően. Egy kis kézügyességgel saját magad is el tudod készíteni (Pinterest még mindig a jó barátod!), illetve már számos lakberendezési vagy dekor boltban be tudod őket szeretni, végső esetben pedig marad az internetes vásárlás. Egy könyvtámasz bármelyik könyvmoly számára hasznos ajándék, nincs is annál idesegítőbb, dolog, amikor a polcon, a szépen elrendezett könyvek egyszer csak dominószerűen eldőlnek!

Képek forrása: Pinterest