Tökéletes ruha a gólyabálra?

Vészesen közeleg a gólyabálszezon és aki érintett, már nagy valószínűséggel hetek óta kutat a szebbnél szebb ruhák és kiegészítők után. Ha visszagondolok arra, hogy én hogyan kerestem báli ruhát a gólyabálomra és szalagavatómra, csupán az álmatlan éjszakák, a több száz weboldal és a csalódottság jut eszembe, amikor egy-egy ruháról kiderült, hogy vagy nem áll jól vagy nem is gyártottak a méretemben.

Természetes, hogy mindenki csinos és különleges akar lenni. Arra persze vigyázzunk, hogy az egyéniségünkről ne feledkezzünk meg. Ha valaki a lazább, sportosabb stílust képviseli, semmiképp ne válasszon egy olyan ruhát amiben habcsóknak néz ki, mert hiába gyönyörű a ruha, garantáltan nem fogja magát benne jól érezni és ez fordítva is igaz.

Ebben próbálok most nektek segíteni, hogy mindenki megtalálja a hibátlan ruhát erre az estére.

Ahol érdemes mindenképp körbenézni, azok a hazai fast fashion márkák üzletei. A Zaraban és a Mangoban szinte egész évben gyönyörű koktélruhákat lehet venni és ahogy közelegnek az ünnepek a H&M, a Bershka és a Stradivarius üzletei is megtelnek alkalmi ruhákkal.

Amivel nem hibázhatunk, “little black dress”

Valószínűleg a legtöbb nő szekrényében van egy ilyen kis fekete. Legyen szó elegáns alkalomról vagy egy partyról, szinte mindenhová illik. Nem szeretnék sokat írni erről, nem hiszem, hogy ne lenne olyan divattal foglalkozó blog vagy magazin ami ne írt volna erről legalább száz cikket. Igen, ez valóban egy praktikus ruhadarab, de amennyire praktikus legalább annyira elcsépelt is. Ha nem szeretnél úgy kinézni mint a másik ötven lány a bálon én ezt nem javaslom. Ha mégis ez áll hozzád a legközelebb, válassz egy merészebb darabot.

Koktélruha, a klasszikus

Ez a lehetőség szinte kimeríthetetlen. Különböző színek, anyagok, minták, biztos vagyok benne, hogy mindenki talál az stílusához megfelelőt. Ezek közül is mindenképpen egy merészebbet javasolnék: merjünk kihívóbbak lenni, ne olvadjunk bele a tömegbe. Persze nem azt mondom, hogy az egész tanári kar jegyezze meg, hogy rajtunk volt a legrövidebb szoknya (csak annyira legyen hosszú, hogy a közönségességet elkerüljük), de legyen az a ruha különleges szabású és szegeződjön ránk minden tekintet, amikor belépünk.

Ha mégsem járnátok sikerrel és nem találtok itthon egy megfelelő ruhát, akkor mindenképp javaslom a külföldi oldalakat. Az én személyes kedvencem az Asos és a Riverisland, isteni koktélruhákat és rengeteg kiegészítőt találhattok itt.

Ha megvan a megfelelő ruha, akkor jöhetnek a kiegészítők. Ezek együttesen legalább annyira fontosak mint a ruha. Figyeljétek az oldalunkat és hamarosan ebben is megpróbálunk segíteni. Addig is sok sikert és jó vadászatot!