Trendmánia: Itt az új tus-őrület!

Ősszel nem kell törvényszerűen azonosulnunk az időjárás szürke oldalával, főleg ha a sminkünkről van szó. Az idei őszi sminktrendből most az újragondolt tusvonalakra világítunk rá, nyisd hát nagyra a szemed, mert ez a színkavalkád meghökkentő lesz!

Ha a te sminkrutinodnak is szerves részét képezi a gondosan megrajzolt tusvonal, vagy csak kíváncsian várod mit tartogat 2017 őszi sminkőrülete, akkor érdemes alaposabban is szemügyre venned az alábbi tus-variációkat. Idén szembetűnően feltűnőek a harsány szemfestések, melyek az üdítő nyári napfény színeit idézték a modellek szemhéjaira. A kifutókon a piros, a sárga, és a kék volt a legnépszerűbb tusvonal tekintetében, azonban a következőkben mutatunk olyan ötleteket is, melyekkel ötvözheted, vagy még különlegesebbé és hordhatóbbá teheted ezeket a színeket a szemhéjaidon.

Vörös riasztás

Első ránézésre extrémnek tűnhet, már ha a jól megszokott, precízen meghúzott formában gondolunk a pirosra, és árnyalataira. A bordó, és narancsos színek azonban már egy ideje a sminktrendek élvonalában dübörögnek, így talán már nem is annyira meglepő, hogy most már bátran húzogathatjuk a merészebbnél merészebb vörös árnyalatú vonalakat szempilláink fölé. Ha igazán merészek vagyunk, vonatkoztassunk el a hagyományos formáktól, és rajzoljuk meg kreatívabban a tusvonalat. Érdemes a felső vízvonalat fekete szemceruzával kihúzni, és szempillaspirált használni, így kontrasztosabb lesz a végeredmény.

Mustár

A sárga igen harsány összhatást tud kelteni, talán ez a legmeghökkentőbb variáció az összes szín közül. Sötétebb tónusú bőrön mutat a legjobban, hiszen így igazán kontrasztossá válik a sárga vibrálása. Szempillaspirállal, vagy anélkül is csodásan fest, a bevállalósabbak ne tegyenek fel hozzá semmilyen fekete árnyalatot, az óvatosabban kísérletezőknek talán több kedvük lesz kipróbálni úgy, ha a klasszikus fekete tusvonal fölé rajzolják a sárga árnyalatot. Ha már nagyon rákaptunk az árnyalat ízére, az alsó pilláinkat színezzük hasonló szempillaspirállal, a hatás nem marad el.

Kék fény

A kék, annak is a királykék árnyalata úgy gondolom, mindenkinek jól áll, legyen kék, zöld, vagy barna szemszínnel megáldva. Az első képen egy izgalmasabb vonalvezetés tesz tanúbizonyságot arról, hogy ennél a színnél sem kell szigorúan követni a jól megszokott tusvonalat. A kéket ugyanúgy kombinálhatod fekete tusvonallal, szempillaspirállal, önmagában, vagy egy barna árnyalatú szemhéjpúderrel kiegészítve, tuti nem fogsz mellélőni. Érdemes figyelni arra, hogy egy erősen fedő korrektorral alaposan eltüntessük a szemkörnyéki sötétebb tónusokat, nehogy úgy nézzünk ki, mint akinek behúztak egyet.

Fehér vonás

A fehéren meghúzott tusvonal bevallom, személyes kedvencem lett. Légies és letisztult könnyedséget kölcsönöz a szemeknek, a fehér gyönyörűen kiemel, feketével kombinálva pedig drámai pillantást kölcsönöz. Ez a szín ugyanúgy illik mindenkihez, nem kell tőle megijedni. Önmagában használva is jégkirálynő-sminket varázsolhatsz vele, de ha az alsó vízvonaladat, és a szempilláid tövét pl. egy lila, vagy kék színnel hangsúlyozod, némi játékosságot vihetsz a fehér drámaiságába.