Túl a negyvenen! – Boldog születésnapot David Beckham!

David Beckham neve senkinek sem ismeretlen. Van, aki futball karrierje miatt dicsőíti, akadnak akik stílusáért rajonganak és bizony nem kevesen egészében érte vagyunk oda! Minden idők legsármosabb focistája a mai napon pedig már a negyvenedik születésnapját ünnepelheti! Boldog születésnapot David!

Gyerekkoromban hatalmas focirajongó voltam, így David Beckham neve még a Manchester-es időkben vált számomra ismerőssé, aztán madridista révén a Real Madrid “galaktikus” korszakában egyre többet olvastam róla. A királyi klubtól való eligazolás után pedig engem a divat kezdett jobban érdekelni, ekkor tudatosult bennem, hogy David Beckham bizony maga a stílus! Amihez arcát adja biztos siker, amelyik klubhoz igazol sokkal ismertebb lesz és amilyen frizurát, tetoválást, ruhát választ az borítékolhatóan divat lesz.

David Beckham, mint futballista

David Beckham karrierje több kisebb csapatnál indult, majd 14 évesen a Manchester United utánpótláscsapatába került, ahonnan fantasztikus labdajátékának köszönhetően szinte egyenes út vezette az MU felnőtt keretébe. Persze tapasztalat szerzés céljából egy szezont a  Preston North End csapatánál töltött, de 1995-től a vörös ördögök oszlopos tagja lett. A klubnál töltött 12 éve alatt hat Premier League elsőséget, két FA Kupa győzelmet, egy UEFA Bajnokok Ligája trófeát, egy Interkontinentális-kupát valamint egy FA utánpótlás kupa-győzelmet tudhatott magáénak, illetve csapatának. A Manchester-i sikerszéria után pedig 2003. július 1-jén 4 évre szóló szerződést kötött a Real Madriddal. A sapnyol királyi gárda “galaktikusokat” felsorakoztató csapata azonban nem hozta meg a várt sikereket, ugyanis négy év alatt csak egyetlen egy kupát tudtak elhódítani. A spanyol évek után David egyes források szerint felesége unszolására 2007-ben öt évre a Los Angeles Galaxy-hoz igazolt, de két bajnoki szezont az AC Milan játékosaként is lehúzott az angol középpályás válogatott. David Beckham 2013-ban a Paris Saint-Germain FC játékosaként jelentette be visszavonulását.

UEFA+Champions+League+Real+Madrid+v+Arsenal+tQ69nr2wZkll

A stílusikon szerepében

Ő az abszolút stílusikon, hiszen ’97 óta kissrácok és férfiak milliói követik nyomon stílusát, öltözködését, hajviseletét, vagy éppen tetoválásait. David Beckham 1997-ben a világ legjobb futballistái közé tartozott és szinte minden szem rá szegeződött, 1997-től stílusát is nyomon tudjuk követni. Elsőként hozta divatba a félhosszú, melírozott hajat, a “mohikán” frizurát, a sapkákat és a dupla gyémánt (szélesebb körökben, inkább csak annak tűnő) fülbevalókat, valamint a rózsafüzér viselést. Ezeket mondjuk ki is hagyhatta volna karrierjéből. Napjaink divatját is nagyban  meghatározza, mégis mit gondoltok kitől indultak a hatalmas órák és a meleg, barnás árnyalatú nadrágok, vagy éppen a farmeringek? Persze, hogy tőle. Ha ránézünk biztosan az abszolút stílus jut eszünkbe, semmit sem erőltet, amit felvesz, minden jól áll neki és szinte bármit tökéletesen tud viselni. Egyszerűen imádjuk! 1997-től szinte minden irányt kipróbált, volt laza, volt elegáns és igazi divat fanatikus is, de mára ő lett maga a STÍLUS.

beckham_2777123b

Borítékolható siker: David Beckhamet reklámarcnak

Ő maga a REKLÁMARC, tökéletes példája annak, hogyan legyen egy futballista divatikon, legenda és egy “élő reklámtábla”. David Beckham hírnevét igaz elsősorban tehetségének köszönhette, de miután a pályán bizonyított nem kellett sok a legnagyobb vállalatoknak, hogy őt szerződtessék reklámarcuknak. Dolgozott a Pepsi-nek, a Motorola-nak, az IBM-nek és a Vodafone-nak, a luxusórákat gyártó Breitling-nek és több sportszergyártónak is. Emellett két szezonban adta arcát és testét az Emporio Armani Underwear kampányokhoz, valamint a H&M egyik legnagyobb dobása volt, hogy fehérneműit a futballistával népszerűsítse. És persze azt se felejtsük el, hogy saját nevével fémjelzett parfümjei a legnépszerűbb illatok között vannak számon tartva. Gondolom szerződtetése nem olcsó mulatság, de egy biztos a “rá fordított” pénz jócskán megtérül. Vegyük példának csak azt, hogy a Real-nál töltött idő alatt a csapat 600 milliós kereskedelmi forgalmat könyvelhetett el, amit valljunk be valószínűleg nem Iker Casillas-nak köszönhettek.

db-hm-superbowl

A szerető férj és gondos családapa

Természetesen nemcsak mint reklámarc, stílusikon és futballista kell hogy megemlítsük, de bizony David Beckham egyenesen rajong feleségéért és gyermekeiért. Victoriaval 1997-ben ismerkedtek meg, majd 1999. július 4-én keltek egybe. Brooklyn 1999. március 4-én, Romeo 2002. szeptember 1-jén, Cruz 2005. február 20-án, a család kis hercegnője, Harper pedig 2011. július 11-én született meg. A Beckham família boldogsága persze nem volt mindig felhőtlen, hiszen jó pár botrány árnyékolta már be mindennapjaikat, amihez többek közt David hűtlenségei is hozzájárultak, de szerencsére mára miden problémán sikerült túllendülniük és igazi boldog családként élnek. A futballista minden gyermekének nevét testén viseli, fiait a futball és modellkarrierben egyaránt támogatja, a kis Harpert pedig egyenesen rajongással imádja. Persze Victoria sem panaszkodhat, hiszen férje minden divatbemutatóján az első sorból drukkol felesége legújabb kollekcióinak sikeréért, számtalan neves eseményre elkíséri és kivétel nélkül csak elismerően nyilatkozik róla.

2012 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter - Arrivals