Új hajgöndörítési technika- Plop your hair!

Mindenki ébredt már úgy fel, hogy sem kedve, sem ideje nem volt a hajával foglalkozni, mégis azt vártuk, hogy frizuránk úgy álljon mintha épp a vörös szőnyegre készülnénk. Egyet sem kell félni, hiszen ez az új hajgöndörítési technika egyáltalán nem igényel sok munkát, az eredmény pedig magáért beszél!

Rengeteg variációt találhatunk arra, hogy hogyan is érjük el a tökéletes göndör hajat, ám mindegyik vagy sok munkával jár, vagy sok szárítást és hőt igényel, ami nem a legjobb hajkoronánknak. Vannak, akiknek természetes adottságuk a göndör haj, néhány sztárnak védjegyévé is vált, azonban nem mindenkinek adatott meg, hogy ilyen frizurával rendelkezzen. A természetes, nagyon göndör hatás elérésére viszont talán ez a legújabb technika a legmegfelelőbb. A neve ‘Plop Your Hair’, ami magyarul csak annyit tesz: pottyantsd le a hajad. Igen, az elnevezés hagy némi kivetnivalót maga után, viszont meglepően illik is ehhez a praktikához. Mutatjuk is, hogyan készíthetitek el Ti is lépésről lépésre!

1. Kezdjük a szokásos hajmosással, balzsamozással, majd szárítsuk meg úgy, hogy még nedves legyen, de ne túl nedves, hiszen akkor nem lesz ideje megszáradni és az eredmény sem olyan lesz, amit várunk. Ezután az ujjainkkal vagy egy széles fogú fésűvel menjünk végig a hajunkon.landscape_nrm_1432043094-plopping_step_1

2. Jöhet a móka! Terítsünk ki egy nagy, sima felületre egy viszonylag nagyméretű pólót. Lehetőleg olyat válasszunk, amit nem sajnálunk ha kinyúlik.

square_nrm_1432043151-plopping_step_2

3. Szó szerint “pottyantsd” le a hajzuhatagot a pólóra, úgy, hogy fejjel lefelé legyél, a tincsek pedig a fejed tetejénél helyezkedjenek el.

gallery_nrm_1432043243-plopping_step_3

4. Most pedig felkötjük az egészet a fejünkre! Kezdjük a póló alsó két szélével, ahogyan a képen is látható:gallery_nrm_1432043318-plopping_step_4

5. Utána pedig a felső két szélét is fogjuk hozzá az alsókhoz, és kössük össze őket. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl szoros:gallery_nrm_1432043413-plopping_step_5

6. Hagyjuk így pár óráig vagy akár egész este, majd bontsuk ki és kész is! Hajlakkot esetleg használhatunk, hogy rögzítsük a tincseket, és ahol esetleg kósza szálakat találnánk, ott hajvasalóval vagy akár egy körkefe és a hajszárító segítségével is kiigazíthatjuk a csodás loknikat.landscape_nrm_1432043456-plopping_done

Íme a gyönyörű, természetes hatású göndör haj, amit még a sztárok is megirigyelnének!

Az egész folyamatról egy videót is találhattok, ahol Donata White beauty blogger lépésről lépésre átvezet minket ezen az új hajgöndörítési praktikán.

Reméljük, hogy Ti is kipróbáljátok ezt az új módszert! Ha pedig úgy érzitek, hogy jól sikerült, osszátok meg Instagramon és jelöljetek be Minket is, hogy lássuk, hogy milyen frizurák születtek!