Új ökobarát divatőrület: a ruhacsere

Bizonyára veled is megesett már, hogy fel akartad újítani a ruhatáradat, azonban a pénztárcád másképp vélekedett a dologról. Van egy jó hírünk, most ingyen megteheted!

Egyre nagyobb teret hódít magának ugyanis a ruhacsere. A nyárra már több esemény is meg van hirdetve több budapesti kávézóba. Ne csüggedj, ha a te környékeden még nem indult hasonló kezdeményezés, te is lehetsz szervező. Van, ahol ruhákat, cipőket és kiegészítőket is várnak, míg máshol tematikusan várják a cserére váró darabokat. Az esemény lényege, hogy elviszed magaddal a megunt, kinőtt vagy sosem hordott, évek óta “jó lesz még valamire” felkiáltással a szekrény hátuljába hajtogatott ruháidat. Alapvető szabály, hogy minden hibátlan állapotban legyen, csak olyan, amit te is szívesen fogadnál. Ezekért kuponokat kapsz, majd ugyanannyi ruhával távozhatsz, amennyit magaddal vittél. A megmaradt kuponjaidat egy következő alkalommal felhasználhatod.

Jól hangzik, ugye? Van még pár érvünk mellette.

Új embereket ismerhetsz meg, akikkel máris van egy közös érdeklődési körötök: a divat. Segítesz megmenteni a bolygót, hiszen a divatipar van az egyik legkárosabb hatással a Földre, rengeteg hulladékkal jár, ugyanis a ruhadarabok előállításához rengeteg víz és vegyszer szükséges, ráadásul a kukába hajított darabok egyre növelik a Földet elborító hulladékot. A megmaradt ruhákat a legtöbb helyen családsegítő alapítványoknak viszik el, így a ruháid biztosan jó helyre kerülnek. Ezért érdemes magaddal vinned az ugyan nem mai divatú, de jó állapotban lévő darabjaidat is. A pénz mellett időt is spórolsz magadnak, több üzlet helyett elég egy helyre bemenned és még sorban sem kell állnod a kasszához. A párod utál vásárolni? Nincs vele egyedül, de biztosan szívesebben tart veled, ha közben leülhet a pulthoz és megihat egy fröccsöt, miközben ruhákra sem kell néznie. Remek közös program lehet a barátnőiddel, ha épp nincs kedved egyedül menni. Biztosan egyedibb darabokkal a kezedben távozol, mintha bemennél valamelyik pláza üzletébe. Ha te kezdenél hasonló kezdeményezésbe, nem szükséges egyedül tenned, remek csapatépítő program válhat belőle, amennyiben van a környezetedben pár hasonlóan divatőrült, de környezetvédő ismerős. A megspórolt pénzből vehetsz valami hasznosabbat, például egy színházjegyet, ahol máris felavathatod az (számodra) új ruhádat. Amint elkezdesz tudatosabban gondolkodni, egyre kevesebb az esélye, hogy elcsábulj egy hatodik kis fekete ruha iránt az üzletek polcain. Kipróbálhatsz olyan stílusú ruhákat is, amiket lehet, hogy magadtól nem vennél meg, de itt kiderül, hogy jól áll. Végül, de nem utolsó sorban a nap végén egy finom koktéllal a kezedben neked is jobban esik a ruhatárad felfrissítésén fáradozni, nem igaz?