Újabb popkultúrális tények, amiktől öregnek érzed magad

Nem, nem azért készítünk olyan cikkeket, amiben felidézzük, hogy bizonyos dolgok mikor történtek, hogy emlékeztessünk titeket arra, hogy hány évesek is vagyunk, csupán jó dolog nosztalgiázni.

Illetve néha meglepő, hogy milyen gyorsan megy az idő! Mint ahogyan a legutóbbi cikkben is megemlékeztünk sok jelentős eseményről, úgy most is igyekeztünk összeszedni nektek azokat a meghatározó cselekedeteket, amelyek akkor nagy hatással voltak ránk. Legyen az szomorú vagy éppen örömmel teli dolog, mindegy is, következzen az újabb popkultúrális tények, amiktől öregnek érzed magad!

 

 

Hi Barbie!

Ez a dal a mai napig hatalmas viták forrása. Eléggé megosztó, hiszen van olyan ember, aki a kezdetektől utálja, akad olyan, aki idővel már megunta, találkozhatunk olyannal, aki végül is szereti, de a legtöbben úgy vannak vele, hogy bár unják már egy picit, a többieknek azt mondják, hogy utálják, de mikor senki se látja őket táncolnak rá. Sőt a retro bulin, ha már meg van a kellő mennyiségű alkoholos mámor, az egész dalt végig éneklik! Ebből a szempontból olyan a U Can’t Touch This… Mindenesetre elképesztő, hogy a VH1 szerint „Minden Idők Legjobb Dala” 1997-ben lett felvéve, vagyis 18 évvel ezelőtt. Az pedig még elképesztőbb, hogy itthon még mindig mekkora siker a tizenévesek körében!

 

 

Backstreet’s Back!

Méltán emlegetik a fiúkat úgy, hogy ők minden idők legnépszerűbb fiú együttese. Több millió eladott album és megannyi sláger emelte a Backstreet Boys-t az örökké tartó hírnév csarnokába. Kérdezz meg bárkit, egy-két számot biztosan tud mondani tőlük. És még ha tagadják is a srácok, igen is ők is imádták őket! A banda 1993-ban alakult, tehát 21 évvel ezelőtt, azonban egy ideje már szeretlek is meg nem is vágányon vannak. Hol összeállnak, hol szünetelnek, ám nem ők az egyetlen ilyen együttes…

 

7backstreetboys

Örökké együtt!

Vagy még sem… Nos a Spice Girls vagyis minden idők legnépszerűbb női együttese, szintén se veled-se nélküled kapcsolatban vannak. Hivatalosan 1994-től 2001-ig alkottak egy bandát, majd 2007-ben volt egy újabb próbálkozásuk, azonban ez igen rövid ideig tartott. Annyi biztos. hogy a lányok szintén egy örök darabot adtak nekünk a Wannabe-val!

 

spice-girls-then

 

Armageddon

És zenei úton térjünk át egy kicsit a filmekre. Most nézzünk magunkba, és valljuk be őszintén, van köztünk olyan, aki nem könnyezte meg ezt a filmet? És olyan, aki azóta is, ha meghallja az I don’t want to miss a thing-et nem szorul össze a szíve? Ugye, hogy nincs! Hiába Michael Bay ért az érzelmek korbácsolásához, na meg a robbanásos effektekhez. Így a film és a betét dal 16 éve biztosít nekünk érzelmi indulatokat.

 

 

Sakáltanya

Azt hiszem nyíltan kimondhatom, hogy a girl power filmek egyik első kiadásáról van szó. Itt a kislányból felcseperedett érett nő már nem egy elveszett bárányként van mutatva, ha nem egy olyan személyként, aki bár fél, de mégis megteszi a lépéseket álmai felé. Ám amiért annyira szeretjük az talán mégis azok a bulis jelenetek. Nincs mit tenni, egy kis önbizalom adag mindenkinek jót tesz, még akkor is, ha a film immár 14 éves!

 

coyote-ugly-coyote-ugly-4725782-760-503

 

Kate Moss

1989-ben készült Kate első fotósorozata. Vagyis 25 éve van a pályán a világ egyik leghíresebb modellje. Ez alatt az idő alatt pedig láthattuk minden egyes porcikáját, magasba repülését vagy éppen a mélybe zuhanását. De ezektől függetlenül a mai napig az egyik legkeresettebb arc a világon!

 

Kate-Moss-then-now

 

Tom és Nicole

Még kislányként, mikor még nem tudtuk, hogy Tom Cruise milyen is valójában, ők jelentették az álompárt. 1990-ben amikor összeházasodtak, majd 10 éven át mosolyogva együtt vonultak a szőnyegen, azt hihettük, hogy náluk tökéletesebb pár nem létezik. És végül is a külvilág számára nem is létezett. Aztán 15 évvel ezelőtt robbant a bomba, és beadták a válókeresetet. Szerencsére azóta Nicole Kidman megtalálta a boldogságot, ám Tom mintha fokozatosan egyre mélyebbre süllyedne a közvélemény szemében.

 

TOM+CRUISE+1998

 

Hova tűnt Damon Hill?!

Bocsánatot kérek ezért, de ezt nem hagyhatom ki, kell a végére egy kis magyar kuriózum… Még azok is emlékezhetnek Palik Laci kommentátori kirohanására, akik nem a sportág rendszeres követői. Emlékszem, ahogyan gyerekként ezt visítottuk, ha kerestünk valamit vagy valakit. És ez a szállóige immáron 17 éve gazdagítja a magyar szólás-mondás kincstárát!