Utca a kifutó

Napjainkban a mindenki számára elérhető kifutó maga az utca lett, hiszen saját magad definiálhatod és alakíthatod. Reneszánszukat élik a street style blogok, ugyanis az utcai divat még soha nem volt ennyire felkapott. Az utóbbi években gombamód alakulnak az ilyen oldalak, ahol számtalan kültéren lefotózott nő és férfi pózol, de mi most csak a pasikról ejtünk néhány szót!

Kialakulása és gyors áttörése nemigazán tisztázott, leginkább Ted Polhemus nevéhez köthető, aki 1994-ben adta ki Streetstyle című könyvét, ahol minden fontosabb stílust elemez és képekkel illusztrál. Az utcai viseletet nem csak a tervezők, hanem a különböző zenei irányok is formálják. Napjainkban, a korábban városokra és országokra jellemző stílus annyira összeolvadt, hogy szinte már nem is beszélhetünk ilyenről, csak egy nagy street style világról. Remélhetőleg mindenki beleviszi a saját egyéniségét egy-egy outfitbe, így mindig változik az igazi kifutókon látott trend.

A következő pár kép nem kimondottan az én ízlésem, stílusom, de azért mindenki számára figyelemre méltóak lehetnek. Közép-Európában a legtöbb férfi számára a ruha csak egy funkcionális eszköz – például az eső ellen – de itt erről szó sincs. A jó outfit láttatni véli a viselő ízlését, sőt jelleméről is vall. Jó hír, hogy egyre több fiatal vállalja fel stílusát és próbál egyedi lenni, itthon is. Csak így tovább!

Most eljött a Ti időtök! Ha elég bátrak vagytok, akkor küldjetek egy street style fotót, s így hamarosan akár Ti is a Streetfave sorozatunk részei lehettek.

Cím: yourfave@fashionfave.com Tárgy: Streetfave Határidő: 2012. április 30.

ÖLTÖZZ! KATTINTS! KÜLDD!