Üvegcsébe zárt erotika

Fedetlen keblek, hosszú combok. Sokat sejtető tekintetek. Halk, lassú zene. Szabadon lebegő erotika. Mámorító illatok. Akármelyik erotikus művészfilm felvezető snittjei lehetnének ezek a buja képek, de most nem ilyen irányba kalandozunk el. Vagy mégis?

Töredelmesen bevallhatjuk: a divat és az erotika egymással karöltve járnak, szerelmesen. Hiába minden tiltás, a szexualitás mélyen gyökerezik a divatvilágban, s talán nem meglepő módon az érzékiség a parfümreklámokban csúcsosodik ki olyan látványosan, hogy már-már a korhatárba sorolás ajtaját döngetik.

Mégis miért? A válasz valahol a mi érzékeinkben keresendő. Abban a momentumban, ahogyan a látványt, az illattal kapcsoljuk össze. Az illat ugyanis olykor-olykor édeskevés. Az illatnak emlékeztetnie kell valamire vagy valakire. A parfümreklámoknak el kell érniük, hogy az a „valami” kép formájában manifesztálódjon. Velünk, nőkkel pedig el kell hitetniük, hogy „valamilyenné” válhatunk, ha egy bizonyos márka illatfelhője leng minket körbe. Egy szexi parfümnek, szexivé kell varázsolni viselőjét is! Lássuk hát az erotika parfüm-nagyköveteinek ötös toplistáját!

5. Kate rózsái : YSL –Parisienne

Kate Moss gyönyörű rózsaágyon imitál egy röpke liezont a Depeche Mode (I Feel You) hegedű aláfestéssel felturbózott zenéjére. Üzenet: egy nagyvárosi nő mindent megtehet. Övé az irányítás és élvezet.

kate-moss-ysl-parisienne

video

4. Charlize talpig aranyban : J’adore-Dior

Charlize Theron, mint egy haragos istennő nyit be egy márványfalakkal szegélyezett luxuslakásba, aminek parkettáját lépésenként teríti be a magáról levetett ékszerekkel és ruhákkal. Üzenet: a tökéletességhez elég egy csepp J’adore, minden más felesleges.

charlize

3. Evan &Chris tűzben égnek : Gucci-Guilty

Futurisztikus utakon, lángoló autójában idézi fel az emléket Evan Rachel Wood, melyben magával Amerika Kapitánnyal ejtenek meg egy hirtelen felindulásból elkövetett szeretkezést. A zene ezúttal is Depeche Mode (Strange Love), valamit ők is tudhatnak az erotikáról. Üzenet: Légy fiatal, vad és szexi!

gucci_guilty

video

2. Paco Rabanne – One Million és Lady Million

A tömény erotikát kicsit félre téve, senki nem közelített olyan remekül és cselesen a témához, mint a One Million és Lady Million parfümreklámok megalkotói. Igazi, szexi huncutság sugárzik Mat Gordonból és Dree Hemingwayből. Persze a zene sem utolsó (The Chemical Brothers- Do it again) Üzenet: Mi más lehetne jobb üzenet egy aranytömbre formázott parfümös üvegnél?

pacorabanne

video

1.Chanel N°5 Nicole Kidmannel

A gyönyörű Nicole Kidman feleleveníti a Moulin Rouge hangulatát. Csodásan megkomponált romantikus történet modern köntösben, lélegzetelállító snittekkel. Monumentális, akárcsak maga a Chanel N°5! Üzenet: amor vincit omnia.

nicole_chanel

video

Nektek melyik a kedvencetek?