Vajon ideális férjjelölt a pasid?

Akarva-akaratlanul még a legkevésbé házasságpárti lány is eljut arra a pontra az életében amikor önkéntelenül kreál egy külön táblát Pinteresten, amit egészen véletlenül teleaggat egy rakás esküvőkkel kapcsolatos képpel. Azonban mielőtt még nekiállna bárki is a valóságba implementálni a Pinterest fantáziákat, mindenképpen gondolkodjon el arról, hogy a potenciális vőlegény ténylegesen alkalmas-e a házastárs szerepére.

És hogy mi az a nem túl sok, ám nem is túl elhanyagolható kritérium, amelynek jó, ha megfelel az alany?

Közös jövőképetek van

Valójában ez a legfontosabb ismérve a számunkra megfelelő társnak – ugyanazt akarja tenni élete hátralevő részében mint mi. Félreértés azonban még véletlenül se essék, a “tökéletes” férj közel sem attól tökéletes, hogy milliméterre pontosan ugyanazt akarja a jövőben mint a partnere – de fontos, hogy az igazán fontos döntésekben és elvekben egymásra hangolódjatok anélkül, hogy bármelyikőtök is túlságosan nagy kompromisszumot kötne.
Vegyük példaként mondjuk azt, hogy a – még – barátod teljesen biztos benne, hogy pár éven belül dobbantani akar és külföldön szeretne a továbbiakban élni – te viszont soha, semmilyen körülmények között nem hagynád el nem hogy az országot, de még csak a szülővárosodat sem. Itt természetesen még akkor is érdemes kipróbálni magad külföldön, ha jelenleg még legvadabb álmaidban sem tudod ezt megtenni, hiszen sohasem tudhatod hogy egy, kettő vagy pár év múlva nem változik-e meg a véleményed. De amennyiben mindketten megtettetek már mindent annak érdekében, hogy magatokévá tegyétek a másik jövőképét és még így sem tudjátok egymást belepasszírozni, akkor annak elég sanszos, hogy csak sírás lehet a vége.

ggmsbaps6k0-i-m-priscilla

Megért és elfogad

Ismerős a férfiaknak azon zseniális mondata, hogy “Megértem, de nem értem meg.”? Nos, a pasidnak nem kell mindenben egyetértenie veled természetesen, de jövendőbeli férjednek igenis el kell fogadnia lényed minden egyes apró rezdülését, legyen az bármilyen irritáló is. Ha együtt akarjátok leélni az életeteket, jó, ha egyikőtök sem akar olyan változásokat eszközölni a másikban, amely gyakorlatilag a másik teljes személyiségével ellenkezik.

Időt és energiát fektet bele

Nem kell persze az embernek minden egyes percét a partnerével való kapcsolatának szinten tartására szánni – de határozottan jót tesz egy párkapcsolatnak hosszú távon, ha nem hagyják azt ellaposodni, és “nem ellaposodás” alatt még véletlenül sem a heti egyszeri baromira összeveszést majd nagyon kibékülést értjük, mert az csak szimpla időpazarlás.

a7xutljvemc-toa-heftiba

Akarja megjavítani

És amennyiben valami nem úgy működik a párkapcsolatotokban ahogy a nagykönyvben meg van írva, akkor egy ideális férj igenis vegye a fáradtságot, hogy beszéljen a problémáitokról (lehetőleg veled, ne a szeretőjével vagy egy rekesz sörrel) és mutasson hajlandóságot arra vonatkozóan, hogy megjavítsa azokat veled. Mert nem baj ha valami nem úgy működik ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, hiszen egy egész életet együtt tölteni valakivel nem mindig egy leányálom – de ahhoz hogy működjön, a párkapcsolat mind a két tagjának vennie kell a fáradtságot arra, hogy folyamatosan gondozzák a kapcsolatukat.