Vajon pszichopata a pasid? Mi megmondjuk!

Van az a srác, aki csak szimplán egy ordas nagy idióta, olyan, akivel teljesen felesleges foglalkozni. És van az a srác, aki egy totális, száz százalékos, abszolúte elmebeteg pszicho- vagy szociopata, akivel nem hogy felesleges, de teljes mértékben veszélyes foglalkozni. És hogy biztosan elkerüld az ilyeneket, mi összeszedtük az ismertetőjegyeiket.

Elsősorban azt érdemes leszögeznünk, hogy nagyon nehéz őket kiszúrni, és nem Te vagy a hibás, ha ez nem sikerül. A pszichopaták eszméletlenül jó manipulátorok, gyakran erős karizma, széles mosoly és véget nem érő bájolgás mögé rejtőznek. Viszont, éppen ezért, ha egyszer kivetette rád a hálóját és meggyőzött téged arról, hogy ő egy csodálatos ember, nehéz lesz tőle megszabadulnod. Legfőképpen azért, mert előbb realizálnod kell a tényt, hogy a srác, akiért odáig vagy meg vissza, egy elmebeteg és ezt gyakran a legjobb barátaid sem tudják neked elmagyarázni.
Éppen ezért, íme egy lista azon karakterjegyekről, amelyeket ha megtalálsz vagy felismersz a barátodban, mielőbb változtass nevet és válts jegyet Mexikóba.

tumblr_mye1ylubvy1t8twwko1_500

Elbűvölő

Mert nem lehet elégszer kiemelni. A pszichopaták eszméletlenül jól manipulálnak másokat, és nem fogják kiírni a homlokukra hogy eladnák a vesédet egy tábla csokiért. Persze nem minden elbűvölő és kedves ember pszichopata, de ha valaki pszichopata, elég valószínű hogy egy tenyérbe mászó, karizmatikus személyiség. Általában magas intelligenciával rendelkező egyén (bár az is előfordul, hogy pont nem) aki jó társalkodópartnernek bizonyul.
Általában jól szituált, törekvő, sikerre éhes ember, aki bármire képes, hogy elérje céljait.

tumblr_nibzyxd2hh1qhn17jo1_500

Kontrollmániás

Egyszerűen képtelen elviselni, ha valaki más kezébe kell helyeznie az irányítást. Éppen ezért választ olyan lányt, aki végtelenül kedves, rugalmas – rövidre vágva: irányítható. És amennyiben Te vagy a szerencsétlen kiválasztott, halálra fog alakítgatni, egrecíroztatni, megmondja majd mit viselj, kivel barátkozz, mit olvass, még azt is, hogy mit egyél – és ha nem teszed azt, amit mond, akkor mindent megtesz, hogy elmagyarázza, miért benned van a probléma.

control-freak
Ja, igen, ugyanis…

… még véletlenül sem vállal semmiféle felelősséget.

Rosszulesett valami, amit mondott? Hát persze, hiszen Te egy borzalmas alak vagy, megérdemelted. Történjék bármi, tegyen bármit, ő soha az életben nem fogja bevallani, hogy hibás volt valamiért, de ha mégis, biztosra veheted, hogy nem gondolja komolyan és pusztán önös érdekei eléréséért tetteti, hogy egyetért.

tumblr_miwqaoumqa1r31ngfo1_500

Önző és egocentrikus

Csak a saját érdekei számítanak, még a látszólag legönzetlenebb cselekedete is önös célt szolgál.
Ezt onnan is láthatod, hogy még ha örömet is szerez neked, elvárja, hogy körülugráld, hogy fennhangon megemlítsd a barátaidnak, hogy mennyire rendes ember, hiszen ez az egyetlen oka annak is, ha “kedveskedik” másoknak.

tumblr_n2w6cuykbz1sbfyh2o1_500

Hazudik, mint a vízfolyás

Mivel a pszichopata nem érez sem bűntudatot sem szorongást, nem okoz problémát neki az, hogy lehazudja neked a csillagos eget is az égről – méghozzá Oscar díjas alakítással.
De nem csak neked hazudik – mindenki másnak is, a munkában, otthon, az iskolában. Bármit képes mondani csak azért, hogy elérje céljait. Képes a szemedbe hazudni, hogy soha nem csalt meg, még akkor is, ha kerek-perec közlöd vele, hogy láttad egy másik lánnyal.

large-1

Pszichopata vagy szociopata?

Történetünk szempontjából teljesen mindegy, hogy egy srác pszichopata vagy szociopata, ugyanazokat a személyiségjegyeket takarja a két fogalom, pusztán annyi a különbség, hogy a pszichopaták genetikailag vannak elrontva, míg a szocipatákat valamiféle társadalmi, családi, külső inger rontott el.

ol40nq8

Nagyon fontos, hogy amint felismered, hogy a barátod egy pszichopata, hagyd ott amilyen gyorsan csak lehet, mert botrányosan nehéz őket levakarni, és nem mellesleg veszélyesek is lehetnek. Ha pedig úgy érzed az egyik barátnőd egy pszichopatával jár és semmiképpen sem hajlandó realizálni a helyzetet, nos… vagy olvastasd el vele ezt a cikket, vagy zárd be a pincébe!