Valahol a “My little pony” és az “Alice in Wonderland” közt félúton – M. Kirchhoff 2012 S/S

Olyan expresszív ez a kollekció, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Egyfelől mindig is szerettem az olyan darabokat, melyek kicsit szórakozottak, melyekben úgy nézel ki, mintha épp most léptél volna ki egy kedves rajzfilmből. Van valamilyen szelíd bájuk, felhőtlenséget árasztanak, de nem lépnek át egy bizonyos határt. Jobb esetben. Másfelől a mesés, habcsókos, cukormázas őrület átmehet egyfajta buta túlhajszolásba, erőltetett gyerekességbe, ami már abszolút nem hiányzik.
A Meadham Kirchhof S/S kollekciója nem szűkölködik a színes harisnyák, finom kombinék, gyermekded mintázatok, strasszok, fodrok, platformok, neon parókák, csipkék, pillangók, rojtos bugyik, szívecskés kantárok, és egyéb feltűnőségre, humorra hajazó termékekből. Viccesnek vicces, de a tervező(k) komolyan gondolják a dolgot.
  
Nos, a “My little pony (figyeljük majd az ormótlan “pataplatformokat”!) ft.Alice in Wonderland” (elnevezés tőlem)  Kirchhoff általi lufis parádéja biztos, hogy hozta azt, amire egy show-n vágyik az ember, de ha kicsit pragmatikusan nézzük a kollekciót, elmondhatjuk, hogy egy farsangi partira készülhetett talán. A merészségét, az újító hevületét értékeljük, de ez most sok lett.
Ti hogy vagytok vele?