Valóban érnek annyit a designer darabok, mint amit az árcédulán látunk?

Mindenki nő álmodik szép ruhákról, cipőkről, hatalmas gardróbról, ahova szintén nem fér be az összes ruhája. A legnagyobb divatmárkák kollekciói hemzsegnek a drágábbnál drágább ruháktól és kiegészítőktől, a hétköznapi embereknek azonban ezekből csak kevés adatik meg, vagy éppen semmi. Ami viszont tény, hogy ezek az exkluzív darabok a legtöbb esetben túlárazott álomképek, amik rendeltetésüket tekintve semmivel sem többek az olcsó kínais daraboknál.

Tudom, már ezzel a mondattal a divatrajongók lelkébe tiportam, tudom, hogy minden, ami divat, művészet is egyben. De valljuk be őszintén, a realista oldalunk pontosan tudja az igazságot.

Ha már az igazságnál tartunk, azt is be kell vallanunk, hogy az átlagembereknek is jól esik néha elidőzni egy-egy szép kirakat előtt, ahol néhány perc erejéig elképzelik, milyen érzés lenne egy több millió forintos cipőben sétálgatni az Andrássy úton. Éppen ezekért az ábrándozós percekért összeszedtük a legdrágább ruhákat, cipőket és kiegészítőket.

Ruha

A 2018-as évben is elkészült a lista, hogy melyek azok a márkák, akik a legtöbbet kérik el egy-egy kollekciójuk darabjaiért, vagyis melyik márka az, amelyiket a legkevésbé tudják megfizetni az átlagemberek. Persze, ez egy nagyon általános megfogalmazás volt, de sajnos a hazai piacon nagyon úgy tűnik, hogy ez az igazság.

1. Ralph Lauren

Az élen Ralph Lauren végzett, aki már atlétikai eseményekre is többször tervezett, mint például az US Open vagy Wimbledon. Az időtlenség mára összefonódott a nevével, így, aki ezt a stílust szeretné képviselni, annak nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

2. Giorgio Armani

A második helyen Giorgio Armani végzett. A márkát 1975-ben alapította Giorgio Armani és Sergio Galeotti. A stílusos kollekción túlmenően, a szépségiparba is betörtek és saját parfüm vonalat indítottak. Szerencsére, a legújabb parfümük arca nem más, mint a szépséges magyar modell, Palvin Barbara. Ha esetleg a márka stílusa nem is annyira a te világod, érdemes megnézni a Barbival készült reklámanyagokat, egyszerűen csodálatosak. Fashionfave rajongóknak must have!

palvin

Cipő

1. Debbie Wingham magassarkú

A Debbie Wingham által tervezett magassarkú, a világ legdrágább cipőjeként van számontartva. A már-már inkább művészi alkotásnak vélt cipő 423.562.412 milliárd forintot ér. Kinek ér meg ennyit? Azt nem tudjuk, de valakinek biztosan. Ha másnak nem is, de kiállítási darabnak tökéletes. A különleges magassarkú drágakövekkel és féldrágakövekkel, mint például kék és rózsaszín gyémántokkal, van díszítve. Így már értelmet nyer a hihetetlenül magas ára is. A cipőn található még bőr és arany rész is, amik szintén hozzájárulnak a magas árhoz.

legdrágább cipő n1

2. Harry Winston Rubin köves cipellője

Az ékszertervező Harry Winston fia, Ron Winston méltó módon szeretett volna megemlékezni a klasszikus történet, az Óz, a csodák csodája című történet 50 éves évfordulójáról. Újratervezte és megalkotta a történet ikonikus, vörös cipellőjét, amit a főszereplő, Dorothy viselt a történet szerint. 4600 darab rubin követ használat fel az elkészítéséhez, ami kimeríti a luxus fogalmát. Természetesen 50 karátos gyémántok is felkerültek a cipőre, biztos, ami biztos. Biztosak vagyunk benne, hogy az újratervezett vörös cipőn sokkal nagyobb vita kerekedett volna Dorothy és a boszorkányok között, már csak az ára miatt is, amit 841.514.727 milliárd forintra becsülnek.

legdrágább cipőn2

Ékszerek

1. Wittelsbach-Graff gyémánt

A legdrágább gyémánt a világon Wittelsbach-Graff gyémántja. Leginkább csak mendemondák keringenek arról, hogy hol is található a pontos lelőhelye ennek a gyönyörűségnek. Egyesek azt állítják, hogy Golconda területén találták meg és csak később került a Habsburg család tulajdonába.

Az ékszer eredetileg 35.56 karátra becsülték, de többszörös átalakítás után eltávolítottak róla körülbelül 4.5 karát kék gyémántot. 2011-ben Graff eladta a Wittelsbach gyémántot a Qatar királyi családnak, összesen 224.403.927 milliárd forintért. Jelenleg ennyit ér a világ legdrágább gyémántja.

legdrágább ékszer n1

2. Pink sztár gyémántgyűrű

A hatalmas, ovális gyémánt összsúlya 59.6 karát. Eredeti súlya és mérete jóval nagyobb volt, 132.5 karát, ebből vágtak le egy kisebb darabot. Jelenleg a Laurence Graff kollekciójába tartozik ez a mutatós darab, amiről úgy tartják, hogy minőségileg és méretileg is túlszárnyalja a királyi családok gyémánt ékszereit. Becsült értéke 201.963.534 milliárd forint.

legdrágább ékszer n2

Táska

1. Mouawad 1001 Éjszaka gyémánt táska

A világ legdrágább táskája címet, a Mouawad 1001 éjszaka nevet viselő gyémánttáska nyerte el. A szív alakú, kézzel készített táska 18 karátos aranyból és megközelítőleg 4517 gyémánt felhasználásával készült. Ebből is 105 sárga, 56 rózsaszín és 4356 színmentes drágakő díszíti. Súlya 381.92 karát, értéke pedig 106.591.865 milliárd forint.

legdrágább táska n1

2. Hermés Kelly Rose Gold

A Hermés divatház által tervezett darab, a Hermés Kelly Rose Gold táska, a még mindig nagyon előkelő második helyet szerezte meg a világ legdrágább táskája versenyben. Értéke körülbelül 561.009.818 milliárd forint. A táska Pierre Hardy és Hermés kollaborációjából született, krokodilbőr és rose gold kövek felhasználásával.

legdrágább táska n2

Láthatjuk, hogy a fenti termékek nem tartoznak éppen az olcsó kategóriás áruk közé, de valamiért az emberek rajonganak értük. A kérdés itt csupán csak annyi, hogy egyéni szinten, kinek mennyit érnek a luxus márkák termékei. Talán egy hazai tervező kollekciójáért is kiadnának ekkora összeget?