Vámpírnaplók 1.évad – Stílusok karakterenként

Nyakunkon vannak az új részek, így nem árt egy kis stílusáttekintés. Három évad alatt természetesen sokat változtak a szereplők, letisztultabban öltözködnek vagy épp teljesen más irányt vettek. Az első évvaddal kezdeném a karakterek bemutatását, holnap pedig folytatom a második évaddal.

image

Az egyik legfontosabb szereplő Elena Gilbert, akit egy szörnyű tragédia, a szülei halála után ismerhetünk meg. Éppen egy átalakuló személyiség tárul elénk, aki kezd bezárkózni. Az egykori mindenki Elenája, az okos, népszerű lány egy teljesen új, amolyan “szomszédlány stílust” kezd fel venni.

image

Viseletének legfőbb eleme az állandóan kiengedett, egyenes haj. (Ami néha már idegesítően unalmasnak tűnhet. Később ezt Katherine meg is jegyzi.) Illetve Stefan-től kap majd egy medált, amit mindig magán visel – ugyebár a verbénát tartalmazó nyakékről van szó.

image

Persze van egy nőiesebb oldala is, amit az évadzáró részekben ismerhetünk meg, amikor is a korábbiaktól eltérően egy másik – tőle eddig szokatlan – úton indul el.

A Miss Mytic Falls címért folytatott küzdelem során egy nőiesebb, kifinomultabb Elena köszön vissza a képernyőn.

image

Bár nem ő nyer, de a felvonulásnál egy olyan ruhában jelenik meg, hogy minden száj tátva marad, főleg a két Salvator fiúé, hiszen egykori szerelmük, Katherine teljes hasonmásaként lép színre. Mire nem képes egy estélyi és pár hullám a hajba?!

image

Következő szereplőnk pedig legyen Stefan Salvatore, akinek felbukkanása hatással van Elenara. Új fiúként lép a színre, fel is kelti a magába roskadt lány figyelmét. Egyrészt vonzza a titokzatossága, másrészt a srác megjelenése, külseje. Ha tudná, hogy ez a jófiús külső, micsoda vérengző állatot rejt…

image

Átlagosan, igazi gimis, kamasz srácként öltözködik, olykor mezben erősíti a suli csapatot.

image

Bálokon és hasonló alkalmakon, mint mindenki más ő is elegánsan jelenik meg.

image

Hétköznapokon ha Elena-val van, kicsit az az érzésünk támadhat, hogy összeöltöztek, ugyanis a különböző darabok harmonizálnak egymással.

image

 

image

Damon Salvatore… Hm.. Teljes ellentéte öccsének, nem igazán a jófiú szerepében tetszeleg – legalábbis egyelőre – hanem a szexi rosszfiú bőrébe bújt.

image

image

Öltözéke is ezt tükrözi, elmaradhatatlan kelléke a bőrkabát és persze a fekete ruhadarabok. Igaz jobban szeret mindezek nélkül mutatkozni, főleg a felsőtestét mutogatni, így ami azt illeti nem igazán szégyenlős, sőt… A női nézők legnagyobb örömére. ;)

image

 

Legtöbbször whiskyvel vagy nőkkel üti el az idejét. Nála a táplálkozás perverz játék is egyben, élvezi áldozatát tőrbe csalni.

image

Váratlanul berobban az idilli pár életébe, hogy tönkretegye azt, Elena-ra fáj a foga, és megtesz mindent, hogy testvérét lejárassa és a helyébe léphessen. Külsejére pedig még jobban odafigyel a cél érdekében.

image

 

image

A két Salvatore fiú fiatalos külseje megtévesztő hiszen több száz évesek, csak hát ugyebár vámpírok. Visszaemlékezéseik során találkozhatunk, a még halandó fivérekkel, ekkor korhű öltözetben, hajviselettel és környezetben ismerhetjük meg történetüket.

image

image

 

image

 

Katherin-t egészen az évadzáró részig csak fényképről, naplóbejegyzésekből, visszaemlékezésekből ismerjük. Fő fegyvere nőiessége, ezzel csavarja ujja köré a Salvatore fivéreket is.

 

image

Megjelenése mindig tökéletes és csábító. Elena teljes ellentéte, hiába olyanok mintha az ikrek lennének, mégis kifinomultabb ízléssel rendelkezik.

image

Igazán a második évadban ismerhetjük meg.

image

 

Caroline, Elena egyik barátnője, a pom pom csapat tagja. Az életre kelt Barbie, csak a külsejével foglalkozik, igazán értelmes és mély gondolatok nem születnek meg az agyában. Talán ezért is használja fel Damon mikor visszatér.

image

Caroline mindig divatosan és feltűnően öltözködik, a gimnázium „hercegnője” akar lenni.

image

 

image

 

A Miss Mystic Falls címet el is nyeri.

image
Matt Donovan egy átlagos fiú, suli mellett dolgozik és éli egyszerű életét. Naiv, ábrándos lélek. A focizás és Elena a mindene, de az új Elena már nem akarja a kapcsolatukat. Matt is átlagos gimis srác módjára öltözködik, laza és elegáns egyszerre. Jóképű, de ezt vagy nem tudja vagy nem akarja felhasználni. Pedig ő lehetne a kék szemű szőke herceg, de egyelőre csak mellékszereplő, majd a későbbiekben formálódik a karaktere.

image

Matt testvére Vicki. Rossz társaságba keveredik, drogokkal él. Nőies megjelenésének köszönhetően, sikerül pár szívet megdobogtatnia. Sajnos azonban Damon játékszereként hamar véget ér az élete, így már csak szellemként tér vissza pár rész erejéig a harmadik évadban.

image

 

Tyler az elkényeztetett gazdag családból származó palánta. Arrogáns, bajkeverő, tipikus macsó fiú. Vicki-vel jár, de társaságban kerüli a lányt, lenézi származása miatt. Anyagi helyzete miatt bármit megvehet amit csak akar és ez a megjelenésén is látszik.

image
Jeremy, Elena kisöccse és mindenki így is tartja számon. Kiskamasz még, de hamarosan felnő, öltözködését egyszerű outfittek jellemzik.

image

image

Jenna néni, igazából nem is olyan idős, de ő a két árván maradt gyerek nagynénje és hirtelen családanyává válik. Ruházata ehhez méltón kevésbé kihívó, háziasszonyos amolyan otthonülős összeállításokat visel.

image

Alric a jóképű, titokzatos új töritanár. Később a kis csapat szövetségesévé válik.

image

Jó vágású, még egy jelentéktelenül egyszerű pólóban is sármos, nemhiába szeret bele Jenna.

 

image

 

És végül lássuk Bonnie Benett-et, a mi kis boszinkat. Külsőre akár a többi átlagos gimis lány, az egyszerű, kényelmes darabokat részesít előnyben.

image

 

Az első évad fontos szereplőin végighaladva konstatálhatjuk, hogy egyik karakter szettjét sem nehéz összeállítani, bármikor egyszerűen beszerezhetünk hasonló darabokat és nem feltétlen a legdrágább üzletekben kell keresgélni. Ha ügyesek vagytok és ellestek néhány ötletet, akkor egy pár órás turkáló körút után lekoppinthatjátok bármelyik szereplő stílusát. Csak ügyesen! ;)

Folyt.köv.

Képek forrása: www.vampirnaplok.hu