„Varázsolni lehet az agyunkkal!” – Interjú Kárpáti Rebekával

Kárpáti Rebeka egyike azoknak a mai fiatal lányoknak, aki mert nagyot álmodni és el is indult a megvalósítás útján.

Úgy emlékszem rá, még középiskolai évekből, mint a népszerű, megnyerő és mindenki által kedvelt lány. Még fiatalok voltunk és kevésbé céltudatosak, de Rebekából már akkor is sugárzott valami olyan magabiztosság és eltökéltség, melyet látva biztosak lehettünk benne, hogy valamire még vinni fogja az életben. Ez pedig párosult egyfajta lazasággal, belülről jövő természetességgel és persze őszinteséggel, ami önazonos viselkedéséből eredt.
Azóta jó pár év eltelt, s várakozásaink beteljesültek: népszerűsége az iskola keretein túl kiterjedt egy országra, sőt a Miss Universe Hungary 2013 címnek köszönhetően a világ számos pontján is megismerhették nevét. Ő azonban még mindig ugyanaz a közvetlen és barátságos lány maradt, mint amilyen a hírnév előtt volt.

ForPreset-4673

Te is azok közé a lányok közé tartoztál, akik kiskoruktól kezdve arról álmodoztak, hogy egyszer szépségkirálynők lesznek? Mi motivált arra, hogy jelentkezz a versenyre?
Egyáltalán nem. Teljesen spontán indultam a versenyre. Összefutottam egy castingon Sydney Van Den Bosch-sal, akivel korábban már ismertük egymást. Beültünk valahova beszélgetni, ahol többek között a verseny is szóba került, illetve, hogy Ő megpróbálná idén. Kedvet kaptam tőle. A találkozó végére kitaláltuk, hogy miért is ne indulnánk el ketten? Egységben az erő!
Mit gondolsz, hozzásegített-e karriered további alakulásához, hogy akkor fejedre került a korona?
Mindenképpen adott egy “kezdő lökést” de azt gondolom, hogy aki nem tesz a sikerért, annak csak ez, önmagában semmiképpen sem jelent garanciát. Szerencsés voltam, mert a verseny alatt figyeltek fel rám a Jóban Rosszban-ból, ennek kapcsán hívtak be egy castingra, ami már lassan 3 éve volt.
Sydney Van Den Bosch-sal azóta is nagyon jó kapcsolatot ápoltok. Hogyan alakult ki a barátságotok?
Mint az előbb is említettem mi már korábbról ismertük egymást, de csak távolról. Akkor annyira nem is szimpatizáltunk egymással, aminek az oka csak annyi volt, hogy nem kezdtük el megismerni jobban egymást. (Különben már akkor rájöhettünk volna, hogy milyen jófej a másik!) Amikor belevágtunk A Szépségkirálynőbe, a tábor hozott bennünket össze igazán, szobatársak voltunk. Nagyon összerezonáltunk. Jól éreztük magunkat, lazán vettük a dolgokat, nagyon jó élmény marad a számomra. Azóta kb. napi szinten tartjuk a kapcsolatot, egy igazi jó barátnőm.
Mint tudjuk, több közös fotózáson is részt vettetek: az Esküvő Classic Magazinban is láthattunk együtt titeket, Bélavári Zitával is fotóztatok együtt. Szakmailag is jól együtt tudtok működni?
Igen, volt már több közös munkánk illetve megjelenésünk.  Azt szeretem benne, hogy a barátságunk mellett jól együtt tudunk működni a munka tekintetében is. Hasonlóan ambiciózusok vagyunk és céltudatosak.

rebeka1
Forrás: Esküvő Classic

Térjünk vissza egy kicsit rád, pontosabban a jövőképedre. Mik a terveid a jövőre nézve? Hogyan képzeled el magad 5-10 év múlva?
10 év múlva szeretnék egy gyönyörű családot 1 vagy 2 csoda gyerkőccel és a férjemmel. Biztos, hogy köze lesz a médiának az életemhez. Azt, hogy pontosan milyen aspektusban, még nem tudom. Szeretném még folytatni a Jóban Rosszban-t, de emellett idén diplomázom PR szakirányon, és YouTube is csatornát vezetek.
Szerepelsz a Jóban Rosszban című sorozatban, van egy YouTube beauty csatornád is, ahova rendszeresen töltesz fel új videókat. Ezek szerint jól érzed magad a média világában?
Igen. Szeretem ezt az életformát. A pörgést, a jövés-menést. Nem tudok megülni egy helyben.


Újabban rengetegen megpróbálkoznak a videó készítéssel. Szerinted hogyan lehet kitűnni a tömegből, és mivel tudsz olyan plusz tartalmakat belevinni a csatornádba, mely alapján érdemes téged követni?
Éppen ebből írok szakdolgozatot. Majd átküldöm! – nevet. Egyébként nyilván az emberi tényező a legfontosabb. Őszintének kell lennünk, önmagunkat kell adunk, és érdekes tartalmakat kell nyújtani az embereknek. Nekem is az a „titkom”, hogy magamat adom. Nem akarok tökéletesnek tűnni.
Szoktál- e negatív kritikát kapni? Hogyan érint?
Igen. Régen borzasztóan viseltem, mára már megtanultam kezelni. Nagyjából. :)
Társadalmunkban kevés olyan nő él a világon, aki magabiztos, és teljes mértékben elfogadja önmagát. Szerinted mi a titka annak, hogy jól érezzük magunkat saját bőrünkben?
Évekig lehetne erről beszélgetni, de szerintem nagyon fontos a megfelelő önismeret és a bennünk lévő harmónia kialakítása. Egyébként bár klisé, de hozzáállás kérdése. Minden fejben dől el. Minden, minden, minden. Én ebben nagyon hiszek. Varázsolni lehet az agyunkkal! :)

Rebeka Instagram profilját megtaláljátok itt, YouTube csatornáját itt, Facebook adatlapját pedig itt követhetitek nyomon.

Jogi nyilatkozat:
Az interjúban elhangzott válaszok minden esetben az interjúalany álláspontját tükrözik. A szerkesztőség a válaszokért, azok valóságtartalmáért, a válaszokból eredő bármiféle kárért felelősséget nem vállal.