Versace, a modern és kifinomult nő márkája

Vad és extrém, elegáns és nőies, modern mindenkit kiszolgáló márka. Sokak álma, hogy egy igazi Versace díszelegjen a szekrényében, vagy éppen maga a szekrény legyen eme kivételes márka képviselője. Persze másoknak ez nem csak álom. Telefonok, bútorok, ruhák, parfümök, sőt Ausztráliában egy hat csillagos szálloda…Mindez azért, hogy élvezhető legyen az életérzés, amit a Versacejelent. Ám itt is különleges történet húzódik meg, csak úgy mint a többi márka hátterében.

y9mi6jhz97xphj9m

1978-ban Gianni Versace divatbemutatót tartott, és a sikert kihasználva megalapította nevével fémjelzett márkát. A tervezőt nem hagyta el a szerencse, és kisvártatva sztárok kedvencévé nőtte ki magát. Mint tudjuk nem volt egyedül, testvérei Donatella és Santo sokat segítettek a tervezőnek. Mondhatni ez egy vérbeli olasz család márkája. Gianni a maga tudásával zseninek számított, ugyanis ha ránézünk egy- egy alkotására, egyből tudjuk kinek a kézjegye. A test vonalát követő minőségi anyagból készült, lendületes és dögös ruhák. Mi kell még? Donatella tanácsára 1989-ben megszületett a Versus, ami a mindenki számára elérhető vonalat képviselte. Azonban Gianninak kellett valami kompenzáció, így Atelier néven futó kreációk lettek a Versace haute couture kollekciói. Annyi siker után sajnos megérkezett a tragédia a divatház történetében, az alapító géniuszt 1997 júliusában miami-i otthona előtt lelőtték. Ezt követően húga, Donatella kezébe került a cég sorsa. Sokan féltek, hogy befellegzett a márkának, de mivel a hölgy ugyanolyan szenvedélyes és kivételes, mint bátyja, így túlélték a próbát. Nem csak túlélték, de sikerült megőrizni az eredeti jelentését a Versace-nak és ezzel egy időben az élet többi területére is bevonultak. Napjainkra az egyik legkeresettebb, legnépszerűbb márkává nőtte ki magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy évről évre több kollekciót mutatnak be, immáron telefonokat terveznek, lakberendezéssel is foglalkoznak és Ausztráliában egy hatcsillagos hotel jelzi nagyságukat.

Versace-Spring-Summer-2012-MFW-01

Ami a logót illeti…ipad-wallpaper-versace

A fáma szerint Gianni az irodalomban is otthonosan mozgott, illetve a kedvencei közé tartozott a görög mitológia. Ez inspirálta az embléma megalkotásában. Hogy pontosan mit is láthatunk? Legtöbben azt mondják, hogy ez egy medúza és egy női lénnyel összefonódott kígyó. Persze tovább kell gondolni a logó jelentését. Egyrészt jelképezheti a végzetes vonzerőt, másrészt jelentheti azt is, hogy elég egy pillantás és örökre a rabjává válhat az ember.