Victoria Beckham 40 lett

2014 április 14-én töltötte be 40. életévét a divattervező, modell, ex Spice Girl Victoria Beckham. Az exkluzív szülinapi bulira, amit a londoni Arts Club-ban tartottak, hivatalos volt többek között Emma Bunton, Mel C, Guy Ritchie, Chris Martin és természetesen David Beckham.  Hogy vajon mit kívánt Victoria, amikor elfújta a gyertyákat, sajnos nem tudjuk, de tekintsünk vissza az elmúlt néhány évére és a sikerhez vezető útjára.

A lánykori nevén elhíresült Victoria Adams-t kislány kora óta vonzotta a csillogás és a hírnév. Gyermekként dráma tagozatra járt, ahol a színjátszás mellett táncolni és modellkedni is tanult. 1994-ben jelentkezett a The Stage színházi lap hirdetésére, melyben lánybandába kerestek új tagot. Így lett a húszéves lány a Spice Girls tagja. Az együttes hamar a slágerlisták élére tört, tinédzserek ezrei pedig kívülről tudták a dalszövegeiket. Victoria stílusérzéke már itt is megmutatkozott, így ragadt rá a Posh Spice (jelentése: előkelő, gazdag) becenév. A fényűző partyk egyikén ismerkedett meg az angol focistával, akivel 1999-ben házasodtak össze. A házas élettel sok minden megváltozott Victoria Beckham számára. Nem sokkal az esküvő után feloszlott a Spice Girls, ő pedig jó focista feleség módjára férjét követte, először Spanyolországba, majd Los Angelesbe.

Copyright by Victoria Beckham

Rövid életű szóló énekesi karrierje során már komolyabb érdeklődést mutatott a divat iránt. Először 2000-ben tűnt fel a kifutón, ahol az angol divattervezőnő, Maria Grachvogel ruháit mutatta be a londoni divathéten, innen pedig egyenesen vezetett az út az álmai felé. 2003-ban Dolce & Gabbana nagykövetévé választotta, pár évvel később pedig már Roberto Cavallinak modellkedett a milánói divathéten.  A Harper’s Bazaar magazin 2006 márciusi számába Victoria stylistként működött közre barátnője, Katie Holmes fotózásánál, 2007-ben pedig bemutatta dvb névre keresztelt farmer kollekcióját és az Intimately Beckham parfümöt. Munkásságáért az angol Glamour magazin az Év vállalkozja díjjal tüntette ki.

A mára már joggal divattervezőként emlegetett ex Spice Girl saját bevallása szerint utazásaiból és otthoni életéből meríti az ihletet kollekcióihoz és kizárólag olyan darabokat tervez, melyeket ő maga is szívesen visel. Egyik kedvenc kiegészítője a napszemüveg, ami minél nagyobb, annál jobb.Első kollekcióját 2008-ban mutatta be a New York-i divathéten, miután Marc Jacobs kollekciójának arcaként tűnt fel. Ezzel pedig Victoria Beckham végleg célba ért. Először a Vogue címlapjára került, majd 2011-ben a British Fashion Awards-on elnyeri az Év tervezője címet.

„Napszemüveg-mániás vagyok. Régi Guccikat és Carrera-kat gyűjtök, amik szó szerint minden darabot feldobnak.”

Victoria Beckham kollekcióját megtekinthetitek hivatalos oldalán: www.victoriabeckham.com, illetve megtaláljátok Facebookon és Twitteren is.