Világot látni egy nap alatt – Milánó!

Sokan azt hiszik repülni és külföldre utazni luxusnak számít, vagy csak nagyon drágán valósítható meg. Gondoltad volna, hogy olcsóbban el lehet jutni egy-egy európai nagyvárosba, mint vidékre a nagyihoz?

A fapados légitársaságok ma már akár 6-12.000 Ft-os retúr áron is kínálják jegyeiket Európa különböző városaiba. Nagy csomagra nem lesz szükséged, bőven elég egy kényelmes cipő és egy hátizsák, hiszen csak egy napról van szó.

Miután landoltunk Itália egyik gyöngyszemén, Milánóban, transzferrel kell bejutni a városba, érdemes előre tájékozódni, hogy milyen lehetőségek vannak. Akár Bergamoba, akár Malpensára érkezik a repülő, mindenképpen számolj 1 órával, míg bejutsz a városközpontba.

És hogy mi fér bele egyetlen napba? Lássuk!

1. Milánói dóm

Az ikonikus, kihagyhatatlan, lenyűgöző dóm. Ha be sem mennél, akkor is szájtátva bámulnád az épületet, mialatt körbejárod. Csodálatos márvány borítja kívül-belül, és összesen több, mint 3000 aprólékosan kidolgozott szobor ékesíti. Jegyet viszonylag hamar, 20-30 perces sorban állással lehet váltani, 2017 februárjában 12 euróba került a mindent magában foglaló belépő. Ezzel mi azt vállaltuk, hogy „a piedi”, azaz gyalogosan másszuk meg a dómot, és így jutunk fel a tetőre. Még edzettként is azt kell mondanom, hogy bizony igencsak fárasztó, de higgyétek el, megéri! Egy nap alatt azonban minél többet szeretnénk látni, így javaslom ez esetben a pár euróval ugyan drágább, de annál gyorsabban haladó liftes megoldást.17916951_1472761126088756_1330419878_o

2. Galleria Vittorio Emanuele

Minden, ami divat, pompa és csillogás! Miért is ne nézelődhetnél a Gucci ruhák között? Miért ne tehetnél úgy, mint aki megengedheti magának a több ezer eurós táskát? Hidd el, a divat egyik legnagyobb fővárosában ez teljesen természetes. Messze se kell már sétálnod érte, hisz közvetlenül a dóm mellett található a passzázs. Sokan a mai plázák elődjének tartják, luxuskivitelben.

17965581_1472761166088752_394838182_n

3. Leonardo Da Vinci – Az utolsó vacsora

Ez egy olyan program, melyen csak előre megváltott jegyekkel tudtok részt venni. Általában hónapokkal előre elfogynak, de érdemes figyelni az eredeti oldalt, mert gyakran felszabadítanak belépőket az utolsó pillanatokban – no ilyenkor kell lecsapni rá! A dómtól az 1-es metróval juttok el ide, és Cadorna megállónál szálljatok le. A Santa Maria delle Grazie templomot keressétek, ugyanis itt tekinthető meg a híres freskó is.

italy-928164_1280

4. Pizza & cappuccino

Hogy kellőképpen feltöltődjünk olasz élményekkel, szinte kötelező egy igazi olasz cappuccino és egy isteni pizza elfogyasztása. Higgyétek el, érezni fogjátok a különbséget, és sokat fogtok visszagondolni az átlagos hétköznapokon ezekre a finomságokra! Ha ezt igazán gyönyörű környezetben szeretnétek megtenni, akkor ajánlom a Navigli-t, ahol az apró hidakkal tarkított csatornák mentén élvezhetitek ezeket. Ha jól laktatok, és a fárasztó nap után szusszantatok egy órácskát, akkor lassan irány a reptér, hisz ennyi fért bele ebbe a nagyon tartalmas, ám minden bizonnyal csodálatos egy napba.

milan-2238474_1280