Virágminták a férfidivatban

Az utóbbi években észrevehettünk egy változó tendenciát a divat világában. A farmernadrágok és dzsekik, a torna- és edzőcipők valamint az ingek esetében nem feltétlenül tudjuk megállapítani, hogy férfiaknak vagy nőknek készültek. Szerintünk ez állati menő, hiszen miért is kéne a régi hagyományokhoz alkalmazkodnunk mikor azok rég elavultak. Üdv a 21. században, ahol a mintáknak és színeknek nincs többé nemük!

Már rég elfelejtettük azt a badarságot, hogy a nőknek csak szoknyát szabad viselniük és kizárólag a “férfi hordhatja a nadrágot” PLEASE… Ha akarnak, a férfiak is felvehetnek szoknyát, hiszen…miért is ne? A színek és a minták is egyre “nemtelenebbé” válnak. A rózsaszín és a virágminta már nem csak lányt, a kék és a koponyák már nem csak fiút jelentenek.floral harry21

Ezt a cikket akár nevezhetnénk “Harry Styles és a Gucci kollaborációjának” hiszen Mr. Styles az elmúlt évben igen nagy rajongója lett a divatmárkának. A One Direction legifjabb tagja nem veti meg az élénk színeket vagy a különös, nem kifejezetten “férfiasnak” mondott mintákat. Mi imádjuk őt a magabiztossága miatt, hiszen mindenki viselje azt, amit szeretne! PREACH IT STYLES. Éppen ezért választottunk kedvenc angyalarcú énekesünket a virágminták bemutatására a férfidivatban.

Azt már eddig is tudtuk, hogy nagy előszeretettel “botránkoztatja meg” a nagyközönséget nem mindennapi választásaival:

A tavalyi évben pedig még extrémebb magasságokba emelte a férfidivat új vonalát. Néhány kedvencünket mutatjuk most be Nektek.

Harry és a Gucci

A dresslike-1d tumblr blog nagy segítségünkre volt, hiszen a srácok szinte minden ruhadarabját beazonosítják és megosztják a rajongókkal. Kezdjük is a legutóbbiakkal, melyeken megragadt a tekintetünk.floral harry
A második mintás nadrág kivételével a fenti képen látható összes outfit Gucci, az egy kivétel pedig Dolce&Gabbana. Az első nagy sokk akkor ért minket, amikor Hazkaban a fekete-fehér virágmintás öltönyben jelent meg…trapéznadrággal a legutóbbi AMA-gálán. Rengeteg vita folyt arról, hogy jó vagy rossz választás volt ez az outfit, de a végén mindig egy következtetésre jutottak a rajongók és a divatguruk is: Harry azt vesz fel, amit akar, hiszen önálló, független lény, aki el tudja dönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem, és gyönyörű látni, hogy milyen magabiztosan viseli azt, amit a legtöbben ferde szemmel néznének. He is just the best person ever.

A narancs árnyalatú virágos öltönybe szerelmesek vagyunk, a D&G nadrág tökéletes választás, az áttetsző ingek új képviselője pedig Harold lesz.

Ha már áttetszőnél járunk…

Oh, Harry loves a see through shirt, mi pedig imádjuk őt ezért! Emellett Mr. Styles lusta végig begombolni az ingeit, és meg kell mondanunk…egy cseppet sem bánjuk. (Lassacskán csak eljutunk oda, hogy ha a férfiaknak szabad, akkor a nőknek is, anélkül, hogy rosszindulatú megjegyzéseket tennének rájuk…ugye?)

Hazza láthatóan szereti a vékony kis kiegészítőket a nyaka körül, legyen az virágos, vagy egyszerűen csak egy ing díszítőeleme:

Oké, oké…kell egy olyat is választanunk, ami nem tartozik kifejezetten a kedvenceink közé, ugye? Na jó, legyen…

Ez a hawaii mintára emlékeztető, kicsit nagypapás ing nem biztos, hogy elnyerte a tetszésünket, de amint már mondtuk: ha Harry boldog benne, mi is azok vagyunk.

Top 5

Végére hagytuk a kedvenceinket. Összeszedtük azokat a mintás darabokat, amelyek szerintünk Harold legjobb választásai voltak. Toplistánk ötödik helyén a FOUR című albumuk borítóján viselt ing áll. A szín tökéletesen passzol a hajszínéhez, és a szemét is kiemeli…(tudjuk, elég nagy klisé, de ha igaz??)

A negyedik helyezést a Drag Me Down című klipjükben megjelenő dzseki kapja. Ha a Saint Laurent és Harry közreműködik…csak jó vége lehet.

Harmadik helyen szintén egy YSL kreáció áll. A Starburst nevet viselő bomber dzseki ellenállhatatlan, gyönyörű, különleges és remekül passzol Harry személyiségéhez.

Elérkeztünk a második helyezetthez, ami az a babakék ing, amit Harry a Late Late Show alkalmával viselt. Véleményünk szerint ez az a szín, amit Mr. Styles után nevezhetnének el, annyira jól áll neki.

Az első helyezés pedig annak a Gucci öltönynek jár, amit Harry tavaly a London Fashion Week keretén belül viselt. Az outfit magáért beszél, mi fejet hajtunk Mr. Styles előtt.

Reméljük, hogy ezzel sikerült mindenkihez kicsit közelebb vinni a “férfiak és virágok” dilemmát és bátorságot adni azoknak, akiknek eddig kétségeik lettek volna, hogy férfiak nem hordhatnak mintás darabokat.

Képek forrása: (x) (x) (x)