Virágos manikűrök és tippek az elkészítésükhöz

Tagadhatatlanul itt a tavasz, eltesszük a bélelt csizmákat, elővesszük a lengébb ruháinkat és újra kedvet kapunk a színekhez és a mintákhoz.

És mi a legszebb minta tavasszal? Hát a virágok! Persze, ruhákon is jól mutat, de most összpontosítsunk a körömökre, hiszen az bárkinek elérhető és könnyedén el is készíthető. Igen, jól olvastad, nem kell hozzá sem túl nagy kézügyesség, sem speciális eszközök, mert sokkal egyszerűbb a kivitelezés, mint az a kész manikűr láttán eszünkbe jut. Nem hiszitek el? Megmutatjuk!

Rózsák

Kezdjük rögtön azzal, ami a legmutatósabb és a legsokoldalúbban megfesthető virág, amit csak el lehet képzelni. Ha vintage hatást szeretnénk, akkor csíkos/pöttyös alapra készítsük, ha a rock vonalat erősítenénk, akkor fekete alapra, ha pedig csak szeretnénk egy szép, tavaszi manikűrt, akkor választhatunk hozzá pasztell alapszínt!

rózsamanikűr

És hogy mi kell hozzá? Egy vékony ecset, egy adott szín néhány árnyalata, na meg némi zöld a levelekhez. Ha megfelelő az ecset, onnantól kezdve nagyon egyszerű! Kezdésnek fessünk egy szabálytalan pacát, amit elkezdhetünk “kontúrozni”, megtölteni szirmokkal, végül körülvenni néhány levéllel. Mint ebben a videóban!

Pipacs

Eléggé új trend a körömfestés tekintetében, viszont annál gyönyörűbb! Fehér alapon mutat a legszebben, de persze lehet kísérletezni más árnyalatokkal is. Egy nagyon elegáns manikűr, amely épp annyira feltűnő, amennyire szüksége van egy nőnek.

pipacsEz egy kicsit bonyolultabb, de bárki elsajátíthatja a technikáját! Túl nagy nehézséget ez sem hordoz magában, csak ügyesen kell használni a színeket, mint ebben a videóban is.

Margaréta

Annyira bájos, oly’ egyszerű virág, hogy pazarul fest a körmökön. Fehér színének köszönhetően gyönyörűen mutat a világoskék, rózsaszín és a sárga alapszínnel lakkozott körmökön. Készíthetsz minden körmödre egy nagy mintát vagy telefestheted apróbbakkal, minden módon jól mutat.

daisy

Az alapszínen kívül csak fehér és sárga lakkra lesz szükséged, a minta elkészítéséhez pedig csak egy vékony ecset vagy egy pontozó szükséges, hiszen nagyon egyszerű virágról van szó.

Orchidea

Azért kedvezünk a haladóknak is! Valóban nem a legegyszerűbben megfesthető minta, de miért ne próbálnátok meg? Itt jön képbe egy új típusú ecset és egy új technika is, de pillanatok alatt elleshető.

orchidea

A tökéletes kialakításhoz szerezzetek be egy lapos ecsetet, amelynek a két szélét mártsátok két különböző színbe és egy lendülettel alakítsátok ki a szirmot. A szirmok kialakítása után jöhet a finomítás egy vékony ecsettel és már készen is van! Gyakoroljatok eleget és ez sem fog majd ki rajtatok.

Lakkokat, ecseteket elő és mehet a pingálás! Ha elsőre nem megy, nem szabad feladni, meg kell próbálni újra és újra, ha szükséges. Menni fog és csodás, tavaszhoz illő körmökkel élvezhetitek a jó időt.

A képek forrása: Pinterest