Virtuális Cipő Múzeumok – a cipő fanatikus valóra vált álmai és rémálmai

Ma már ki sem kell otthonról mozdulnunk, ha múzeumot szeretnénk látogatni. Pár hónapja így fedeztem fel a Virtuális Cipő Múzeumok csodálatos és egyben szörnyülködtető világát. Gondoltam itt az ideje, hogy pár gyöngyszemet veletek is megosszak, remélve, hogy talán ti is kedvet kaptok  tőle egy kis “túrára”.

Valószínűleg nem lesznek teljesen idegenek egyes darabok, mert több ismertebb márka is felelhető, mint például a United Nude (mutattunk be darabokat tőlük pl: egy merész csizmát) vagy a Nat-2 (erről is írtunk egy kollekció kapcsán Nat-2 Transformers cipők címmel). Illetve olyan divatházak cipellői is szerepelnek a repertoárban, mint Acne vagy Vivienne Westwood, de Louboutin csodái sem maradhatnak ki természetesen.

Az ilyen múzeumokban a hordható és inkább csak vitrinbe való, hordhatatlan darabok is megtalálhatóak vegyesen, minden a különlegességre megy ki. Tervezők százai a legkülönbözőképpen képzelik el a cipőt, mint tárgyat. Ezért minden megtalálható a kutyaformától a papírcipőn át, a Nintendo sarkúig.

Extra talp

Van ahol csak a talprész tartalmaz extra hozzávalókat, mint például ezeknél a daraboknál:

Különleges forma

Rengeteg olyan darabot találunk, ami akár formatervezési díjat is nyerhetne, azaz az egész túlnyúlik egy átlagos cipőn és a funkciók is nagy mértékben megváltoznak.

Dísztárgy, játék vagy cipő

Egyes lábbelikről első látásra el sem hinnénk, hogy azokat cipőnek szánta a tervezője. Akár hordhatnánk is őket, de elég érdekesen mutatnak. Egy biztos ezekben feltűnésmentesség kizárva.

Mindent a szemnek – Hordhatatlanságra ítélve

Néhány designernek eszébe sem jut, hogy olyat alkosson, amit fel is lehet venni, abszolút a múzeumoknak terveznek. Ők az igazi művészek? Nehéz eldönteni, hiszen az előbb látottak is annak tűnnek mégis szorult beléjük némi praktika is.

Állatiak

Ebbe a csoportba sorolhatjuk a múzeumi darabok jó részét. Sok tervező mintázott állatok képére részben vagy egészben.

Divatházaktól

Több híres designer cipői is a kiállítás részei, mint például Vivienne Westwood, Acne, Iris van Herpen, Christian Louboutin vagy Viktor&Rolf.

Történelmi darabok

Vannak olyan cipőmúzeumok is, ahol régi idők cipői találhatók meg, a Shoe Icon pedig tipikusan ilyen. Nagyon érdekes lehet mindenkinek, akit foglalkoztat a divattörténelem. Országokra bontva, koronként vagy épp tervezőre is kereshetünk.

Megjött a kedvetek a további nézelődéshez? Akkor például az alábbi helyeken ti is túrázhattok, amelyek egyben a forrásaim is:

http://www.virtualshoemuseum.com

http://eng.shoe-icons.com

tumblr.com