Viszlát, száraz bőr!

A közelgő nyár és a folyamatos napsütés ugyan boldogsággal kecsegtet, mégis van egy-két apróság, amivel a legnagyobb hőségben is foglalkoznunk kell majd. Az ilyen tényezők listáján szerepel a száraz bőr is.

A napindító rutin

Annak ellenére, hogy természetesen és megkérdőjelezhetetlenül mindannyian tökéletesen táplált, pihe-puha bőrrel ébredünk minden reggel, jobb ha azért foglalkozunk kicsit azzal az esettel is, ha nem így alakul a dolog. Ugyan már a csapból is a napi rutin fontossága folyik, tényleg muszáj foglalkozni azzal, hogyan indítjuk a napot. A reggeli rituálé kialakítása ugyan időt vesz igénybe, de a bőröd látványos hálával fizet azért, mert foglalkozol vele. Így hát megéri negyed órával előbb felkelni és megmutatni a bőrödnek arckrémmel és testápolóval, mennyire szereted. Emellett a munkahelyen mindenki irigykedni fog rád, milyen eszméletlen illatokkal kápráztatod el őket minden reggel!

20150729213627-stretching-after-waking-up

Hámlaszd le!

A száraz bőr eltüntetésére már számtalan szépségápolási termék megtalálható az üzletekben, és ebben a nagy választékban foglalja el méltó helyét a bőrradír. Ez a készítmény nagyon jó barátunk lehet a bőrápolásban, azonban tisztában kell lenni a hatásaival. Az egyik legfontosabb szabály, hogy nem szabad túlzásba vinni a bőrradírozást! Igen, van elhalt hámsejt a testen, de ennek mennyisége véges. Amennyiben túlzásba visszük a bőrradírozást, még szárazabb bőrt kapunk eredményül, így hát a heti három alkalom javasolt. Készítheted a bőrradírodat otthon is akár, de ha jobban megbízol a már elkészített termékekben, akkor sem vagy nagy bajban, hiszen hatalmas a választék!

the-body-shop-frosted-berries-exfoliating-sugar-body-scrub

Fürödj olajban!

Az elhalt hámsejtektől megszabadított bőröd nagyon fog örülni annak, ha a radírozás után elmerülsz egy kád forró vízben. Ha pedig még egy kis természetes olajjal is gazdagítod a vizet, a megtisztított bőröd ápolásáról is gondoskodsz. Nagyjából 5-10 csepp olíva- vagy mandulaolajat csepegtess az esti fürdővizedhez, heti pár alkalommal (mondjuk a bőrradírozós napokon) és kész is a tökéletesen tápláló fürdő!

Ápold rendesen!

A bőrradírozással kéz a kézben jár a testápoló is, hiszen táplálni kell azt a puha bőrt! Az imént bemutatott fürdőzés után, alaposan megszárított bőrre kerülhet a testápoló krém vagy testvaj. A tavaszi, nyári időszakban félretehetjük a nagyon gazdag és zsíros testápolókat, és valami könnyedebb után kutathatunk. Ha pedig megtaláltuk az igazit, akkor a leradírozott bőrt ajándékozzuk meg vele!

testápoló

Vajazd be!

A lábszár és a sarok ápolása egészen kényes kérdéssé válhat a lenge szoknyák és kedvenc szandáljaink felbukkanásával, így hát előfordulhat, hogy a testápoló nem a legmegfelelőbb a lábunk számára. Szerencsére ilyen esetekre tökéletes megoldást nyújtanak a kicsit gazdagabb testvajak. Amennyiben tényleg nagyon problémás a lábszár vagy a sarok szárazsága, nem kell mást tenni, mint naponta kétszer felvinni a krémet, az intenzívebb táplálás érdekében.

en-gb-peppermint-intensive-cooling-foot-rescue-5-640x640