WAMPOLÓ Június 10.

A nyár első WAMP-ja június 10-én került megrendezésre. A borongós idő ellenére az Erzsébet-teret hamar ellepte a kíváncsiskodó tömeg. Dacolva a csepergő esővel és a hűvös széllel én is nyakamba vettem a várost, illetve a WAMP-ot.

Amint megérkeztünk azonnal magával ragadott a színes kavalkád, a kiállítók termékei csak úgy vonzották a látogatókat. A borús szürke vasárnap délutánt sikerült mégis pulzáló rengeteggé tenni, ahol a látogatók cseppet sem foglalkoztak a szemerkélő esővel.

A hónap designere címet júniusban az UrbanLegend, azaz Geréby Zsófi bringás márkája érdemelte ki. Geréby Zsófi fiúknak és lányoknak egyaránt tervez hétköznapi utcai viseletre alkalmas ruhadarabokat, amelyeket sportruházati termékek technológiájával valósít meg. Egy szóval kényelmes, mutatós, izgalmas és nem utolsó sorban egyedi darabok, amelyet minden biciklisnek tiszta szívvel ajánlhatok. „ Sok éve biciklizem a városban, ami alatt rádöbbentem, hogy valójában nincs megfelelő ruházat azoknak, akik biciklivel közlekednek, és közben nem akarnak sem kukásnak, sem ufónak, sem futárnak vagy versenyzőnek öltözni. Mivel akkor épp ruhatervezést tanultam a MOME-n, egyértelműnek tűnt, hogy akkor én leszek az, aki ebbe belevág.”

photo by urbanlegend

Az első stand, amin megakadt a szemem a Kniff-é volt. A Kniff Bordács Andrea designer nevéhez köthető. Ruhái egészen elképesztőek, az apró, finoman kidolgozott részletek, meghökkentő megoldások azonnal felhívják az ember figyelmét. (Legalábbis az enyémet rögtön) Bordács Andrea egyedi, kisszériás darabokat készít, amelyek csak kézzel kivitelezhetőek és pont ezért annyira zseniálisak. A ruhákról egyértelműen az extravagancia tükröződik, így inkább azoknak ajánlom, akik nem félnek kitűnni a tömegből. Sőt, amellett, hogy egyediek, exkluzívak, garantáltan hordhatóak és talán ez bennük a legszebb.

photo by kniff

A Lokalwear standjához érve először is elakadt a lélegzetem. A gyönyörűen kivitelezett matyó motívumok ihlette fülbevalóktól és nyakláncoktól igencsak nehezen tudtam „elszabadulni”. Több kollekcióval is rendelkeznek már: a csodaszarvas, a matyó, a kalocsai és a richelieu. Őket röviden a honlapjukon olvasható idézet mutatja be: „Olyan termékekkel szeretnénk Téged megajándékozni, melyek szoros kapcsolatban állnak egyes régiók kultúrájával, helyi kézműves technikáival és tradícióival, olyan gyöngyszemeket keresünk, amik arra várnak, hogy leporoljuk őket. Újragondolva, modern köntösbe öltöztetve olyan portékákat teremtünk melyek megérintenek és rég elfeledett szívet melengető emlékeket ébresztenek Benned. Munkánk során helyi közösségekkel és törekvő egyéni művészekkel dolgozunk együtt, akik maguk is eredeti és egyedi termékeket állítanak elő.” Érdemes megkeresned őket, ha valami igazán különleges és igazán magyar kiegészítőre vágysz.

photo by lokalwear