WAMPOLÓ május 13.

Május 13-án vasárnap ismét megrendezésre került a Wasárnapi Művész Piac elnevezésre hallgató eseménysorozat. Hála a jó időnek és a nyári időszámítás megkezdésének a WAMP már az Erzsébet-téren várta a lelkes látogatókat. A vásáron közel 100 hazai tervező-kiállító tette tiszteletét emelve ezzel a rendezvény hangulatát.

Az Erzsébet-téri WAMP-ok valahogy mindig jól sikerülnek, talán a jó időnek, talán a friss levegőnek, vagy a Deák tér pezsgő társadalmi csomópontjának hangulata miatt. A borongós, kissé hűvös idő ellenére az Erzsébet-tér most is megtelt nézelődő, kíváncsiskodó és vásárlásra elszánt emberekkel. A térre érkezve azonnal meghallottuk a zenét és nem vicc, de egy kicsit még a nap is kisütött, így mosolyogva vehettük nyakunkba a WAMP színes és pezsgő forgatagát.

A május 13-i WAMP a közelgő Gyereknapnak köszönhetően a kicsiket állította középpontba, így a hónap tervezője Manuela lett. Manuela kizárólag a csöpségeknek tervez pólókat, blúzokat, szoknyákat, zsákokat, párnákat és mindent, amire egy igazi „trendi” és belevaló gyerkőcnek szüksége lehet. Az egyediség garantált, hiszen a ruhák limitált mennyiségben készülnek, és ami a legfontosabb, csakis természetes alapanyagokat használ a kivitelezéshez. Különleges, igényes és minőségi darabok, amiket minden lurkó örömmel viselne, sőt ezekben a ruhákban méltán kaphatnák meg a legjobban öltözött gyereknek járó díjat.

photo by manuela

Manuela

Manuela leginkább a „korlátlan lehetőségeket, a kimeríthetetlen variációk tömkelegét” és azt szereti a munkájában, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret, és amihez ért. „Miközben tervezek-varrok, úgy érzem maga, mintha 20 centiméterrel a föld felett járnék.” Kíváncsi vagy a Manuela által tervezett darabokra? Kukkantsd meg őket minél hamarabb!

Tovább haladva megcsodálhattuk a Redaster legócsodáit, a Balkan Tango speciális gumiból készült pénz- öv- és válltáskáit, a Látomás standja mellett pedig sosem lehet csak úgy elhaladni, mindig figyelmes lesz az ember valami szuper darabra. Vad Jutka ékszerei is megérnek egy misét, Modern Magyarország nevű kollekciója, ahol hagyományos mintákat modernekkel vegyíti, egészen zseniálisra sikerült. Vad Jutka egyébként a kicsiket sem hagyta cserben, Mini kollekciója az ékszerimádó kislányokat célozza meg, sőt kaphatóak gyűrűk különböző méretekben, hogy anya és lánya egyszerre lehessen designos.

photo by redaster

photo by vadjutka

 

 

 

 

 

A Zagabo standjához érkezve ismét csak felkaptuk a fejünket. A Szabó Gabi által alapított márka, 2009 óta működik. Stílusát a nőiesség és játékosság harmonikus egysége jellemzi leginkább. „Egy játékosan nőies, nőiesen játékos, ruhába foglalt hangulat”- olvashatjuk a honlapjukon. Talán azért is kedvelem annyira a ruháit, mert amellett, hogy különlegesek, egyediek, cseppet sem nevezhetőek harsánynak vagy hivalkodónak. Egyfajta finom összhang érezhető a kollekciókban, ahol a minőség, nőiesség és az egyediség a domináns. „Legkedvesebb mentorom azt mondta, nem az a divattervező, aki annak mondja magát, hanem, akinek hordják a ruháit. Egy zagabo öltözet ezért nem lehet soha öncélú: mindig együtt él a viselőjével, kiteljesíti egyéniségét, de nem uralkodik rajta.” -Szabó Gabi.”

photo by zagabo