Zara – Fast Fashion Couture ?!

Bátran kijelenthetjük, hogy az idei ősz/tél kollekció az egyik legjobban összerakott, kitalált, megtervezett, s persze létrehozott kollekció a ZARA történelmében. A Zara, mint fast fashion arculat jött létre, s évről évre egyre nagyobb lépéseket tesz felfelé a ranglétrán. Az utóbbi éveket nézve, évről évre egyre minőségibb, már már couture vonalakat felvevő tervezésekkel áldják meg az emberiséget.

Elegencia Zara módján!

Copyright by ZARA Copyright by ZARAA TRF kollekció mellett mindig nagy sikernek örvendett a márka elegánsabb, komolyabb ruhadarabjai. Idei évben, a fekete és a fehér mellett csak a sötétlila, a zöld, s a piros színek találhatóak meg. Az idei évre jellemzően több ruha is csipke illetve, toll borításokkal készült. A kollekció talán legextrémebb darabja a teljesen csipkéből álló ruha, melyet még jobban feldob a bőrhatású peplum – vagyis a deréknál lévő “fodor”, ami még nőiesebb formát varázsol a ruha viselőjének. (A kollekció egyik legkedveltebb formája a peplum, ruhákon, felsőkön, kabátokon is megtalálható a forma.) 
Copyright by ZARA Copyright by ZARAA kollekcióban számos olyan elegáns ruha, felső megtalálható, melyek már egy szinttel feljebb emelik a már így is ismert céget. Ez a gyönyörű testszínű-csipke ing, s a szintén peplum-os ruha is azt bizonyítja, hogy a Zara egyre kifinomultabb, s egyre “színesebb” palettával rendelkezik, szinte mindenkire tekintettel.

Állatminták

Copyright by ZARA Copyright by ZARA A jelenleg is tomboló nagy milatary láz mellett talán az állatmintás darabok sem fognak sosem eltűnni a köztudatból. Az őszi/téli kollekcióban a leopárd mellett a tigris minta figyelhető meg. A kiegészítők, csízmák között pedig, krokodilbőr-hatású darabot is találhatunk. Természetesen állatmintákkal a ruhák, a nadrágok, a felsők, illetve a kiegészítők terén is találkozhatunk.

Újra kitörőben a szegecs-láz?!

Copyright by ZARA Copyright by ZARA Az idei és már talán a tavalyi év nagy slágere a szegecs újra feltűnik a kollekció számos darabjain. Legyen szó clutch-okról, ruhákról, nadrágokról vagy csizmákról. Egyre több, s egyre hegyesebbnek látszó szegecsek díszelegnek zakók, illetve kabátok vállrészén. Várható volt, hogy a divatház újra terítékre helyezi  a szegecseket, hiszen a tavaszi kollekcióban fellelhető darabokat szinte hetek alatt kifosztották a boltokból.

Cipők!

Copyright by ZARAA kollekció tökéletességéhez teljesen passzol a lábbelikre fektetett hangsúly. Több wesco csizma, illetve hegyesorrú cipő is megtalálható a palettán. Előbb szegecsekről volt szó, hát itt sem hanyagolható el, hiszen több cipőt, csizmát, bakancsot még “vadabbá” tettek a szegecsek, rojtok által!

 

 

Férfiként is divatosan!

Copyright by ZARA Copyright by ZARA A Zara egyik legjobb tulajdonsága, hogy a legújabb divat szerint ugyanolyan igényesen próbálja kialakítani a férfi kollekcióit, mint a nőit. Az új kollekció leggyakoribb darabjai a farmeringek. Persze ezek sem hagyományos ingek, hiszen különböző mintás betétek díszítik az ingek hátulját, vállrészét. A szegecsekből a férfiak sem maradnak ki, hiszen rögtön itt van egy gyönyörű zakó, melynek szinte teljes gallér és ujj részét szegecsek díszítik. (Ehhez a zakóhoz tökéletes párosítás, a képen látható Burberry bőrdzsekire hajazó mintás póló.)